Åpen for alle - alltid

Rask Chevy skal slå Ferrari og setter rekord

Eirik Høitomt skal kuske Catherine's Chevy lørdag. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
Eirik Høitomt skal kuske Catherine's Chevy lørdag. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjernetraverne Cockstile og Ferrari B.R. er favoritter i Prince Royals minneløp på Klosterskogen lørdag. Men 3-årige Catherine's Chevy er også kampklar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen og treneren bak hesten, Henry Rorgemoen, flagger ambisjoner og skyhøye ambisjoner i det som blir V75-6. Han jakter like godt verdensrekorden for 3-åringer på en 800-metersbane.

– Det er et mål å prøve på den, og da sier det seg selv at han også må vinne løpet, uttalte en offensiv Rorgemoen til Trav og Galopp-Nytt onsdag.

Til Equus utdyper han:

– Jeg er sikker på at jeg har den tøffeste hesten. Ja, jeg tror Catherine's Chevy er vinneren. Og det er ikke et «smygløp» som gjelder. Han er tøff i toppen, det er det som gjør hesten spesiell. Selv om det gjør vondt, «gunner» han på. Neste år satser vi på 4-årsløpet på Solvalla og Oslo Grand Prix på Bjerke. Han trener hesten en kort mil unna Klosterskogen i Skien, men nøler med å kalle det hjemmebanen.

– Det er ikke alle dersom håper at vi lykkes lørdag, sier Rorgemoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Championkusk i sulkyen

Han, altså treneren, kan lene seg på en hest og resultater som rekker i de fleste sammenhenger. Her er det nok av hestekrefter: Elleve førsteplasser på 20 starter og drøye to millioner innkjørt så langt.

Kusken har også en imponerende CV: Eirik Høitomt er på vei mot sitt tolvte landschampionat, legendene Ulf Thoresen og Gunnar Eggen stoppet på tretten hver.

– Han møter garvede hester, og det er flere ting som må klaffe. Vi er avhengige av et løp med høyt tempo, det er kanskje det viktigste. Seier og rekord lørdag? Jeg har alltid tro når jeg sitter bak Catherine's Chevy, men vi får rett og slett se, sier Høitomt til Equus.

Han har kjørt inn 219 millioner kroner i karrieren – mer enn noen annen norsk kusk.

Gunnar Eggen topper

Nevnte Gunnar Eggen er fortsatt toppmann på adelskalenderen med 5546 førsteplasser, men 49-årige Høitomt jobber seg stadig nærmere.

Han hadde vunnet 4743 travløp per torsdag. Dette betyr at Eirik Høitomt med samme stødige seiersfart vil passere «Mester» Eggen i god tid før nyttårsklokkene ringer 2023 inn.