Gjesbakk nummer fem i IBU-cupen

Fredrik Gjesbakk ble nummer fem i sesongåpningen i skiskyting. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rekruttlandslagsløper Fredrik Gjesbakk gikk inn til femteplass da IBU-cupen i skiskyting ble innledet med sprint i svenske Idre Fjäll torsdag.

Gjesbakk, som er en del av utviklingslandslaget, bommet to ganger på stående etter feilfri skyting på liggende.

I mål var han 39,8 sekunder bak den russiske vinneren Anton Babikov. Han skjøt ti blanke treff og vant med 17,4 sekunder på franske Aristide Begue.

Tyske Lucas Fratzscher ble nummer tre. Han måtte i likhet med norske Gjesbakk ut i to strafferunder.

De øvrige nordmennene plasserte seg lenger ned på lista i torsdagens renn. Sivert Guttorm Bakke, Endre Strømsheim og Andreas Wærnes ble henholdsvis nummer 20, 21 og 22.

Ole Martin Erdal gikk på sin side inn til 33.-plass.

På kvinnesiden ble Jenny Enodd beste norske løper med sin 15.-plass på sprinten. Hun skjøt to bom og havnet ett minutt og 37 sekunder bak den svenske vinneren Ingela Andersson. Irina Krusjinkina endte som nummer to.

Norge stilte med seks kvinner til start. Ragnhild Femsteinevik ble nummer 19, Karoline Knotten 23, Lotte Lie 26, Hilde Fosse 40. Vilde Skotland endte som nummer 44.

IBU-cupen er nivået under verdenscupen i skiskyting.