Åpen for alle - alltid

Landslagshopper friskmeldt etter ryggtrøbbel

Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm sammen med hopptrener Christian Meyer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm sammen med hopptrener Christian Meyer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anna Odine Strøm har slitt med vond rygg, men har fått grønt lys fra medisinsk hold og hopper verdenscupåpningen i Lillehammer kommende helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strøm har vært et usikkerhetsmoment foran de tre Lillehammer-rennene som innleder hoppverdenscupen for kvinner.

– Anna har vært til sjekk på Toppidrettssenteret. Der fikk hun tommel opp. Hun er klar igjen etter skivebuktning i ryggen, men må være flink med oppvarming denne uka, sier landslagssjef Christian Meyer.

Han er spent på hva Strøm kan få til etter ryggproblemene.

– De beste hoppene hun viser nå rett før verdenscupstarten er på høyde med der hun var tidligere. Det er imponerende. Hun har virkelig ikke ligget på latsiden selv om hun har vært skadet, sier landslagssjefen.

Det størst forventninger fra norsk side stilles det naturlig nok til OL-vinner Maren Lundby foran den andre utgaven av Lillehammer-trippelen.

– Vi mener Maren viser hopping som gjør at hun bør kjempe i toppen. Det er vanskelig å si hvor bra hoppingen er før vi får se våre utenlandske konkurrenter i aksjon. Maren begynte veldig bra i 90-metersbakken i fjor, men mistet sammenlagtseieren da vi kom opp i den store bakken. Jeg er helt sikker på at hun ønsker å revansjere den opplevelsen, sier Meyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med på det norske laget til sesongåpningen er også Silje Opseth, Karoline Røstad, Ingebjørg S. Bråthen og Thea Kleven. De tre sistnevnte er del av «Prosjekt 22», som sikter mot å få fram flere kvinnelige skihoppere fram mot OL i Beijing om fire år.

På Lillehammer denne uken handler mye om å teste ski for de norske hopperne.

– Det er viktig å få testet om de nye vinterskiene fra Fischer fungerer som de skal. Det vi har sett så langt, gjør at vi mener de gjør det. Vi er bra rustet, men har ikke fartsmåling før under offisiell trening. Da får vi de siste svarene, men ting ser veldig bra ut og vi har fått testet mye av det vi ønsker, sier landslagssjef Meyer.

Sesongåpningen på Lillehammer starter fredag.