Kristoffersen slått av Hirscher i verdenscupåpningen i slalåm

Henrik Kristoffersen måtte se seg slått av Marcel Hirscher i verdenscupåpningen i finske Levi søndag.
Henrik Kristoffersen måtte se seg slått av Marcel Hirscher i verdenscupåpningen i finske Levi søndag. Foto: Gabriele Facciotti / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensener Marcel Hirscher vant verdenscuprennet i slalåm i Finland søndag. Henrik Kristoffersen endte på andreplass 9/100 bak østerrikeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen lå kun sju hundredeler bak Hirscher etter førsteomgangen og hadde en god posisjon til å vinne rennet.

Likevel viste østerrikeren hvorfor han er best i verden og vant rennet foran Norges håp, som ble henvist til andreplass. Svenske André Myhrer kom på tredjeplass 1,41 sekunder bak Hirscher.

– Hva skal man si? Det er jo et hav foran resten. Per dags dato er han tydeligvis bare én prosent bedre eller noe sånn, men sånn er det. Det er godt å starte med en andreplass. Det er en lang sesong, sa Kristoffersen til NRK etter målgang.

Bakken i Levi skapte utfordringer for de norske utøverne. Leif Kristian Nestvold-Haugen gikk i bakken i finaleomgangen, men valgte å fortsette selv om tiden gikk og endte på 24.-plass. 30-åringen ble far for andre gang natt til lørdag.

Både Simen Ramberg Christensen og Timon Haugan kjørte ut i starten av finaleomgangen. Det samme gjorde Sebastian Foss Solevåg i førsteomgangen. Jonathan Nordbotten klarte ikke å avansere til finaleomgangen.