Lave tilskuertall på Lerkendal

Rosenborgs Jonathan Levi forsøker lykken mot Start-keeper Håkon Opdal på Lerkendal stadion. RBK er på vei mot seriegull og cupfinale, men publikumstallene på Lerkendal har de siste kampene gått ned.
Rosenborgs Jonathan Levi forsøker lykken mot Start-keeper Håkon Opdal på Lerkendal stadion. RBK er på vei mot seriegull og cupfinale, men publikumstallene på Lerkendal har de siste kampene gått ned. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Samtidig som Rosenborg fosser mot nok et seriegull opplever klubben de svakeste tilskuertallene på tre år, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre siste hjemmekampene har det vært under 14.000 tilskuere på Lerkendal, noe det ikke har vært siden 2. august 2015.

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier til VG at noe av forklaringen kan være at det er et voldsomt tilbud om fotball i Trondheim, og at de er med i tre turneringer.

– Og i år spiller også Ranheim i Eliteserien. Det har også vært litt kaldt. Og vi har kanskje ikke spilt underholdende fotball. Det tror vi betyr litt. Men jeg klarer ikke å svare på om det er en trend eller bare en tilfeldighet, sier Koteng.

Aktuelt: RBK-profiler fyrer løs mot Koteng

Talsmann i Kjernen (RBKs supporterklubb), Espen Viken, mener lavere underholdningsverdi er årsaken.

– Folk har ikke hatt noen god opplevelse når de har vært på Lerkendal. Vi er veldig bortskjemt, ikke bare med gode resultater, men med å vinne på en veldig artig måte. Det har vi ikke lyktes med denne sesongen, sier Viken.

Han tror helgens prestasjon mot Odd (3-1) vil gi trønderne en positiv effekt i årets tre siste hjemmekamper (Salzburg, Bodø/Glimt og Celtic).

– Nå har laget snudd den kjipe trenden vi var inne i, og begynt å spille med underholdende fotball. Folk går hjem med en god følelse i magen. Da kommer det mange flere neste gang, sier han.

Aktuelt: Helland: – Jeg tror Nils Arne er veldig stolt

Personvernpolicy