Rosenborg måtte utsette gullfesten: – Kan ikke forvente hjelp

Rosenborgs Pål André Helland, Mike Jensen og Djordje Denic jubler etter 3-1 av Pål André Helland i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion.
Rosenborgs Pål André Helland, Mike Jensen og Djordje Denic jubler etter 3-1 av Pål André Helland i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg fikk ikke hjelp av Strømsgodset i gullkampen i Eliteserien, men kan avgjøre det selv mot Start. – Det går fint, sier Pål André Helland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helland ble tomålsscorer da Rosenborg slo Odd 3-1 søndag. Seieren kunne være nok til å sikre seriegullet to serierunder før slutt, men Brann slo Strømsgodset 3-1 og sikret fortsatt teoretisk spenning inn mot neste runde.

– Det går fint. Det er greit å kunne gjøre det selv. Vi gjorde jobben vår og kan ikke forvente å få hjelp. Det hadde bare vært en bonus, sa Helland til NTB etter å ha sett Branns senkamp med flere lagkamerater.

– Det er ikke noe tvil. Vi blir ikke holdt på pinebenken som da Molde scoret fem minutter på overtid mot Vålerenga i fjor, sa Helland.

Tror Eggen er stolt

Med seier mot nedrykkstruede Start neste runde blir gullet Rosenborgs igjen.

– Det blir ikke enkelt når de skal redde plassen, men de møter et Rosenborg på gulljakt, så jeg tror begge lagene har bra motivasjon. Nye kamper lever sitt eget liv, men vi er bedre enn dem, sa Helland, som møtte se trønder Christian Eggen Rismark sette inn punkteringen for Brann mot Strømsgodset. Rismarks morfar er RBK-legenden Nils Arne Eggen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg unner ham det. Nils Arne er nok veldig stolt. Og det er fortjent at Christian får sjansen i et så bra lag som Brann. Han fortjener virkelig å spille på et topplag, sa Helland.

28-åringen er selv oppe i fem scoringer i en sesong som har vært mye opp og ned.

– Det er ikke så aller verst.

Aktuelt: Søderlund og Helland fyrer løs mot Koteng

Tror på gull rundt halsen

Hellands lagkamerat Arild Østbø fikk sin første kamp i Eliteserien denne sesongen da han kom inn i buret for André Hansen på overtid. Han må ha to kamper til for å få en medalje rundt halsen etter sesongen.

– Det er ingenting som er planlagt, men jeg håper jeg får de tre kampene. Det er kjipt hvis ikke, sa Østbø til NTB.

– Det er positivt at jeg får komme inn. Jeg synes jeg har fortjent det uansett. Jeg setter pris på det, la han til.

Reservekeeperen tror sjansen er stor for at han får gull rundt halsen, hvis han får sine tilmålte kamper.

– Det skal mye til for at vi roter det til, men kampene skal spilles.

Aktuelt: Rosenborg freder Bendtner tross voldsdommen