Federer til Basel-finale for 14. gang

Roger Federer kunne juble for ny finaleplass i ATP-turneringen i hjembyen Basel. Søndag jager han sin niende tittel i turneringen. Foto: Alexandra Wey, Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Roger Federer fant formen igjen da han feide Danil Medvedev av banen i semifinalen og tok seg til ATP-finale i hjembyen Basel for 14. gang.

Den 37-årige sveitseren har for vane å ta fram sitt beste i Basel-turneringen, men han spilte rufsete tidligere i uka og trengte tre sett i sine to foregående kamper. Lørdag var han i velkjent slag da Medvedev ble slått 6-1, 6-4 på bare 64 minutter.

Federer har tatt seg til finale de 12 siste gangene han har deltatt i turneringen og jager søndag sin niende seier.

– Det var en veldig god seier for meg. Jeg gir meg selv åtte av ti poeng, sa Federer.

– Medvedev ga meg mye større problemer da vi møttes i Shanghai nylig. I dag følte jeg meg bra. Jeg slet bare med å avslutte kampen, sa Federer, som trengte fire matchballer i tre ulike game før han kunne juble for seier.

I finalen møter han rumeneren Marius Copil. Han er bare nummer 93 på verdensrankingen og ble første kvalifiseringsspiller som har tatt seg til finale i Basel på over et tiår. Copil slo Alexander Zverev 6-3, 6-7 (6-8), 6-4 i semifinalen.

– Jeg kan ikke tro at jeg vant. Det har vært en utrolig uke for meg. Da jeg kom hit, var ambisjonen å beholde plassen i topp 100, sa Copil, som måtte spille halvannen time mer enn Federer før han var finaleklar.

I ATP-turneringen i Wien blir søndagens finale et oppgjør mellom sørafrikanske Kevin Anderson og japanske Kei Nishikori. Sistnevnte jager fortsatt sin 11. tittel i karrieren etter å ha tapt sine åtte siste finaler.

Nishikori slo Mikhail Kukusjkin 6-4, 6-3 i semifinalen. Vinner han finalen, vil han være bare 125 poeng bak 8.-plassen som gir plass i sesongfinalen i London neste måned.

Anderson slo Fernando Verdasco i tre sett og er ute etter sin femte ATP-tittel.