Svitolina og Plísková til semifinale i Singapore

Jelina Svitolina vant alle sine tre gruppekamper i WTA-mesterskapet. Neste oppgave er semifinale. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix
Jelina Svitolina vant alle sine tre gruppekamper i WTA-mesterskapet. Neste oppgave er semifinale. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jelina Svitolina banket Caroline Wozniacki i tredje gruppekamp og gikk ubeseiret til semifinalen i WTA-mesterskapet i tennis i Singapore.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun får med seg tsjekkeren Karolína Plísková til semifinalen fra hvit gruppe, ettersom hun slo Petra Kvitová i sin siste gruppekamp tidligere torsdag.

Det ble en jevnspilt kamp mellom Svitolina og regjerende mester Wozniacki. Den danske verdenstreeren trengte seier i strake sett for å gå videre fra gruppespillet, og hun vant første sett 7-5.

Det skulle imidlertid snu for Svitolina i kampen som varte i hele to timer og 35 minutter. Annet sett gikk hårfint i ukrainerens favør, og da var det allerede klart at Svitolina ville slå følge med Plísková til finalen.

I tredje og avgjørende sett brøt Svitolina Wozniackis serve i åttende game, og hun innkasserte settseieren med 6-3. En søt revansj for Svitolina, som kun klarte å vinne to game da hun møtte Wozniacki i fjorårets WTA-mesterskap.

– Det var en utrolig kamp, hun presset meg virkelig til det ytterste. Jeg prøvde å holde meg aggressiv og konsentrerte meg om å plassere ballen i riktig hjørne, sa ukraineren.

I rød gruppe er det Sloane Stephens som fører an etter to strake seirer. Hun møter verdenstoer Angelique Kerber fredag. Kerber har i likhet med Kiki Bertens vunnet én kamp så langt, mens Naomi Osaka har tapt sine to kamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden