King har aldri opplevd maken til taklingstaktikk

Joshua King måtte tåle flere susende taklinger fra Bulgaria tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Joshua King måtte tåle flere susende taklinger fra Bulgaria tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joshua King innrømmer etter møtet med Bulgaria at han aldri har blitt lagt i bakken flere ganger i løpet av en fotballkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bulgaria fikk seks gule kort mot Norge i 0-1-tapet på Ullevaal. Fire av kortene kom etter at Norges stjernespiss Joshua King ble enten sparket ned bakfra eller taklet over ende.

King tror Bulgaria hadde det som en del av kampplanen.

– Det er den kampen hvor jeg har blitt lagt mest ned i bakken noen gang, og jeg spiller i Premier League, så jeg tror nok de hadde fått beskjed om å ta meg ut noen ganger, men heldigvis står jeg her på to bein, sa King etter kampen.

Bournemouth-spissen klarte nesten å holde maska hele kampen.

– Ja, men jeg mistet temperamentet mitt på slutten, for da hadde det skjedd altfor mange ganger med Nikolaj Bodurov. Men vi vinner. Vi kom her for seks poeng, og vi drar med seks poeng.

Bommet på åpent mål

Før klinsjen med Bodurov var King i begivenhetens sentrum med en bom som kommer til å bli husket lenge. Fra fem meter på åpent mål klarte King å sleive ballen utenfor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en den verste bommen jeg har gjort noen gang, innrømmet King, som var et spørsmålstegn før kampen etter å ha fått en smell i forrige landskamp mot Slovenia

– Jeg hadde ikke testet ankelen før vi varmet opp. Det er vond og hoven, men jeg hadde veldig, veldig lyst til å spille med hva som sto på spil, hva som skjedde i Sofia og publikum, sa PL-proffen.

Møter Southampton

Neste kamp i Premier League er mot landslagskamerat Mohamed «Moi» Elyounoussi i rivalen Southampton lørdag.

– Det blir en tøff duell. Det er alltid tøft å møte Southampton. Vi har spilt en del uavgjort, de har tatt noen poeng, så det blir tøft. Det blir gøy å møte Moi. Kanskje jeg skal skade ham nå, nei da, men vi er i god flyt, og jeg vet at gutta har trent hardt mens jeg var på samling, sa King.