Drømmehelg for Aleesami-brødrene

Haitam Aleesami kunne glede seg over en god helg for familien. Selv gjorde han comeback på landslagets, mens lillebror Ayoub ble matchvinner i helgen da Skeid sikret opprykk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Haitam Aleesami kunne glede seg over en god helg for familien. Selv gjorde han comeback på landslagets, mens lillebror Ayoub ble matchvinner i helgen da Skeid sikret opprykk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var en fin fotballhelg for brødrene Ayoub og Haitam Aleesami. Lillebror ble matchvinner for Skeid, som sikret opprykk, storebror var tilbake i landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Veldig kult. Det har vært mye snakk om Elyounoussi-fetterne, som har fått til noe veldig stort og er på landslaget begge to. Nå er det kult å se lillebror gjøre det bra for Skeid. Han har hatt en veldig solid sesong og tatt store steg, sier Haitam til NTB.

Ayoub scoret vinnermålet da Arendal ble slått 1-0 lørdag, og dagen etter var opprykket til 1. divisjon i boks da Hødd avga poeng.

Haitam spilte sin første landskamp siden 0-6-marerittet i Tyskland for 13 måneder siden og bidro til å holde nullen i 1-0-seieren over Slovenia. Han var ikke så langt unna å bli matchvinner han også. Ole Selnæs snek seg forbi ham da han scoret.

– Ballen var i ferd med å lande på brystet mitt, men plutselig dukket det opp en fot og snappet ballen. I og med at det ble mål så gjør ikke det noe som helst. Vi feiret sammen, sier Haitam.

Han avviser at Tyskland-kampen har ligget og gnaget.

– I fotball handler det om å gå videre, og den kampen ble visket ut for lenge siden. Det kommer alltid en ny match, og det var rett hjem til Palermo etter det som skjedde da. Dårlige opplevelser kan man ikke ta med seg videre, sier han.

Like fullt har det plaget ham at noe ødela hver gang det gikk mot landslagssamling. Både i oktober og november i fjor og mars i år var han skadd, så ble det italienske opprykkssluttspillet utsatt så det kolliderte med junilandskampene. Forrige måned var han skadd igjen, men nå var Aleesami klar til å steppe inn da Birger Meling var ute med skade.

Munnen gikk

– Det føles utrolig bra å være tilbake, og spesielt når vi vant 1-0, sier Haitam og skryter av samarbeidet i den nykomponerte forsvarsfireren der tre av fire var nye fra septemberkampene.

– Fotball handler om relasjoner, og kommunikasjon er veldig viktig. Der synes jeg vi var gode. Munnen min gikk hele veien, Sigurd (Rosted) pratet hele tiden, Even (Hovland) pratet, og Omar (Elabdellaoui). Det var om når vi skal falle, når vi skal pushe, når det er en mann mellom leddene og så videre, sier han.

– Det gjelder å hjelpe hverandre, og jeg føler at vi gjorde en solid kamp helt fra Josh (King) og Tarik (Elyounoussi) på topp til (Rune) Jarstein bakerst. Vi slapp ikke til mye, og det er et område der vi hele tiden utfordrer hverandre til å bli enda bedre.

God uttelling

Lørdagens kamp var spesiell ved at Norge for første gang startet en kamp med fire marokkanskættede spillere. Ved siden av Haitam Aleesami var det Omar Elabdellaoui, Tarik og Mohamed Elyounoussi.

– Det er litt spesielt. Jeg vet ikke hvor mange med marokkansk opprinnelse som finnes i Norge, men det er ikke voldsomt mange, så det er ganske bra uttelling å få fire stykker på landslaget, sier Haitam.

– Jeg og Omar har kjent hverandre siden barndommen og spilt veldig mye fotball sammen. Det er kult å være på landslaget sammen også fordi vi er barndomskompiser. Tarik spilte jeg med i Fredrikstad, men vi fikk bare en kamp før han ble solgt til Rosenborg. Likevel fikk vi et godt forhold, for han tok veldig godt vare på meg de få ukene vi var sammen der. Det føles bra å spille på landslaget med gode kompiser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært