Meny

Politiaksjoner i sju land etter mistanker om svindel i belgisk fotball

Brugge-trener Ivan Leko er pågrepet og skal avhøres i forbindelse med mulig svindel og kampfiksing i belgisk fotball. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Mistanker om kampfiksing og juks med spilleroverganger i belgisk fotball har onsdag ført til 57 politiraid og pågripelser av flere fotballedere.

I Belgia har politiet slått til mot flere av landets største fotballklubber. Blant de pågrepne personene er tidligere Anderlecht-styreleder Herman Van Holsbeeck, nåværende Brugge-trener Ivan leko og fotballdommerne Bart Vertenten og Sebastien Delferiere, ifølge avisen Le Soir.

Også den kjente fotballagenten og tidligere sportssjef i Charleroi, Mogi Bayat, skal ha blitt arrestert. Ifølge avisen De Standaard er Bayet hovedmålet for politioperasjonen sammen med en annen agent og klubber de har gjort forretninger med.

Ni klubber

Lokalene til Anderlecht, Brugge og Standard Liege og seks andre klubber skal ha blitt gjennomsøkt av politiet. Listen omfatter også Sander Berges klubb Genk og Sigurd Rosteds klubb Gent.

– Det nasjonale politiet har i dag gjennomført et søk hos RSC Anderlecht. Klubben samarbeider fullt ut (med politiet) og har ingen ytterligere kommentarer, skriver Anderlecht på sitt nettsted.

– Club Brugge er samarbeidsvillig og har ingenting å skjule, sier klubbleder Bart Verhaeghe i Brugge til belgiske VTM.

57 raid

Myndighetene i landet opplyser at det onsdag ettermiddag pågår 57 razziaer i sju europeiske land, ifølge nyhetsbyrået AP. 44 av disse finner sted i Belgia, mens de andre aksjonene skjer i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia.

– Et stort antall personer er blitt pågrepet og tatt inn til grundige avhør, uttaler påtalemyndigheten i Belgia, ifølge AFP.

Ifølge De Standaard skjer politiaksjonene som en del av en større etterforskning av «økonomisk svindel og hvitvasking av penger i fotballverdenen».

Påtalemyndigheten i Belgia hevder å ha samlet bevis over et års tid som beviser at agenter har gjennomført mistenkelige pengeoverføringer. Mistenkt manipulering av kamper skal også være en del av etterforskningen.

Populært