Bale kjenner mer på lagfølelsen uten Ronaldo

Gareth Bale er i storform for Real Madrid.
Gareth Bale er i storform for Real Madrid. Foto: Eric Alonso / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gareth Bale har vunnet mesterligaen fire ganger på fem år med Real Madrid. Han ser ikke at Cristiano Ronaldos exit svekker den spanske fotballgiganten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bale har nærmest fått en ny vår etter at Ronaldo forlot den spanske hovedstaden til fordel for Torino og Juventus i sommer. Waliseren har vært toneangivende for Real i sesonginnledningen.

Onsdag handler alt om mesterligaen, turneringen Real-stjernene har hatt et jerngrep på i flere år. Bale ser ingen grunn til at ikke laget skal komme enda sterkere til årets turnering, selv uten Ronaldo.

– Det blir naturligvis litt annerledes sammenlignet med da vi hadde en så stor spiller her, sier han til den britiske avisen Daily Mail.

– Det blir kanskje litt mer avslappet. Og jeg antar at det føles mer som et lag og at vi jobber som enhet, i stedet for én spiller, tilføyer Bale.

Blir sterkere

Waliseren ble vraket i startoppstillingen til forrige sesongs mesterligafinale mot Liverpool. Full av revansjelyst kom han inn som innbytter og scoret to mål. Det bidro naturlig nok sterkt til 3-1-seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foran mesterligaåpningen mot forrige sesongs semifinalist Roma insisterer Bale på at Real-mannskapet ikke er svekket.

– Vi kan bli sterkere også denne gangen. Dette er en ny start og ny utfordring. Vi er klare, sier han.

Snakker engelsk

Spanske medier har skrevet mye om det anstrengte forholdet mellom Bale og tidligere Real Madrid-trener Zinédine Zidane. Hadde sistnevnte fortsatt i den spanske storklubben, kunne Bales tid på Santiago Bernabéu vært omme.

Zidane valgte imidlertid å gi seg etter kun to og et halvt år i sjefsstolen. Inn har kommet Spanias tidligere landslagssjef Julen Lopetegui.

Sistnevnte har bestemt seg for å kommunisere med spillerne på engelsk. Det har vært positive nyheter for Bale.

– Det hjelper selvsagt. På spansk kan jeg snakke, men kanskje ikke gå i den typen detaljer som er nødvendig, sier Bale.

Real Madrid måtte nøye seg med 1–1 mot Atletic Bilbao i La Liga lørdag. Det var sesongens første poengtap. Bale sto for den målgivende pasningen til Iscos utligning.