Skyting: Larsen sikret norsk OL-plass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Larsen leverte sterk skyting i VM-finalen i rifle helmatch, men måtte ta til takke med 4.-plass. Trøsten var at det sikret Norge en kvoteplass i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er det tøffeste jeg har opplevd på skytebanen, og det dunket hardt under jakka. Det er hyggelig å få igjen noe for lange, harde treningsøkter, så jeg er veldig fornøyd. Det holdt ikke til medalje, men heldigvis til kvoteplass, og det er stort, sa Larsen etter fredagens finale i Sør-Korea.

20-åringen fra Mysen i Østfold tok seg til finaleskytingen i 50 meter rifle helmatch med femte beste poengsum i kvalifiseringen.

Han fikk tøff kamp i finalen, der han ble slått ut etter å ha gjennomført knestående, liggende og fire ståendeskytinger. Larsen endte finalen på 437 poeng, bare 0,5 poeng fra å kjempe videre om medaljer.

Talent

Til slutt var det polakken Tomasz Bartnik som kunne juble for VM-gull med poengsummen 460,4. Han tok en klar seier foran kroaten Petar Gorsa (457,4 poeng), mens tredjeplassen gikk til Michael McPhail fra USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Larsens 4.-plass sikret Norges første kvoteplass i skyting til OL i Tokyo i 2020. Landslagstrener Espen Berg-Knutsen var imponert over sin elev.

– Henrik er en helt spesiell utøver. Han er 20 år gammel og allerede en av verdens beste. Samtidig er han fortsatt like treningsvillig og like nysgjerrig som han har vært i mange år, nå kanskje mer enn noen gang. Det er knalltøft å skyte seg til finale i dette selskapet, og når han kommer dit så leverer han imponerende godt til å ha så liten erfaring på dette nivået, sier Berg-Knutsen.

Eneste i finale

I samme konkurranse ble Simon Kolstad Claussen nummer 32 i kvalifiseringen, mens Øyvind Solbrekken Flatla ble nummer 54.

I juniorherrenes luftrifleskyting klarte ingen nordmenn å ta seg til finalen. Vegard Nordhagen endte på 28.-plass i kvalifiseringen, mens Jon-Hermann Hegg ble nummer 31 og Benjamin Tingsrud Karlsen nummer 47.

Også juniorjentenes finale i luftrifle gikk uten norske innslag. Oda Bårdseng Løvseth endte på 46.-plass, mens søsteren Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 49. Tonje Engevik ble nummer 63 i kvalifiseringen.