Landslagskapteinen om benketilværelsen: – Det lå litt i kortene

Stefan Johansen lar seg ikke stresse av innbytterrollen i Fulham. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Stefan Johansen lar seg ikke stresse av innbytterrollen i Fulham. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stefan Johansen har havnet på benken i Fulham. Sommerkjøpene gjør det vanskelig å få startplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Personlig har jeg ikke spilt så mye som ønsket. Det er litt naturlig. Det har skjedd nesten i hvert eneste vindu at vi henter forsterkninger. Jeg har god dialog med treneren (Slavisa Jokanovic). Jeg får nok min sjanse fra start snart, sier landslagskapteinen.

Kjøpene av Jean Michel Seri og André Zambo Anguissa har spisset kampen om en plass på Fulham-laget. London-laget har satset friskt foran comebacket i øverste divisjon.

– Det lå litt i kortene. Se bare på (Ryan) Sessegnon, som var vår toppscorer i fjor. Han har ikke startet de to siste kampene. Manageren gir de nye en sjanse, og ser etter hva som er det beste for laget. Jeg kan ikke gjøre annet enn å være tålmodig. Når sjansen først kommer, skal jeg gripe den, sier Johansen til NTB.

Han vet at sjansene kommer utover i sesongen når kampprogrammet tetter seg til. Hittil er det blitt tre innhopp etter fire ligarunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har vært gjennom dette mange ganger i karrieren min. Vi skal vel ikke lenger enn to år tilbake, og jeg var i samme posisjon. Dette stresser meg ikke nevneverdig. Selvfølgelig vil du spille alt, men det er naturlig at det blir en del rotering når vi henter så mange gode spillere. Jeg har god dialog med treneren. Han har forklart situasjonen. Jeg er veldig rolig, sier Johansen.

Landslagskapteinen kan også havne på benken for Norge mot Kypros og Bulgaria.

Blir straffet

– Hva er den største forskjellen du merker etter opprykket til Premier League?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ett hakk opp. Den største forskjellen er at vi som lag blir straffet hardere for feilene vi gjør. Det er noen situasjoner der vi har vært litt for naive. Vi kan ikke spille på like små marginer som før. Du møter verdensklassespillere. Det er naturlig at du blir straffet hardere, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtbanespilleren sier mye handler om å ta de riktige taktiske valgene.

– Egentlig får du ikke dårligere tid. Jeg føler at det er tvert imot, skal jeg være ærlig. Det er mer taktisk i Premier League. Det var litt mer galskap med knokkelkamper i Championship. I Premier League er det mer taktisk smartness, og selv de beste lagene lar oss ha ballen litt. Men de er dødelige når du først gjør feil. Du må være skarpere i hodet enn før, sier Fulham-proffen.

Møter favorittlaget

I november håper Johansen å få sjansen mot favorittklubben Liverpool, der kameraten Virgil van Dijk spiller.

– Vi var ute og spiste middag så sent som i forrige uke. Virgil sier de ser bra ut. Jeg gleder meg til å møte dem, sier Johansen.

– Etter landslagssamlingen har vi (Manchester) City borte. Og i slike kamper har vi alt å vinne. Vi er klar over at det blir en sesong der mye handler om å overleve. Det var synd mot Brighton der vi fikk en straffe imot på slutten, men jeg er ganske trygg på at vi skal klare å holde plassen.