Carlsen berget remis mot Gristsjuk

Magnus Carlsen var nær tap fredag, men berget remis mot Alexander Grisjtsjuk. Lørdag møter han sin kommende VM-rival Fabiano Caruana i Sinquefield Cup. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen var nær tap fredag, men berget remis mot Alexander Grisjtsjuk. Lørdag møter han sin kommende VM-rival Fabiano Caruana i Sinquefield Cup. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen var i alvorlig trøbbel mot Alexander Gristsjuk i Sinquefield Cup i sjakk fredag, men berget remis etter at russeren skuslet bort overtaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske verdensmesteren er fortsatt ubeseiret i turneringen i USA, men den statistikken var i alvorlig fare underveis i fredagens parti. Gristsjuk hadde en stund et kraftig overtak, men han greide ikke å forvalte det, og etter om lag tre timers spill endte det med remis.

– Jeg hadde en vinnende stilling, men jeg ville gardere meg mot kontraspill, og om man får den innstillingen for tidlig kan det føre til at man mister overtaket. Jeg hadde en plan, men lyktes ikke med den, sa Gristsjuk i et intervju vist på arrangørens nettsted.

Carlsen gjorde noen feil tidligere i partiet, men kjempet seg tilbake. Etter 34 trekk ble det remis.

Hans kommende VM-rival Fabiano Caruana slo Sergej Karjakin fredag og er dermed alene i ledelse før lørdagens parti mot Carlsen. Det blir trolig deres siste møte før VM-kampene i London i november.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter seks av ni partier har Caruana 4 poeng, mens Carlsen er en av flere spillere med 3,5 poeng. Det er ikke bare turneringsseieren som er i spill lørdag. Caruana er nå helt i ryggen på Carlsen på verdensrankingen, etter at nordmannen har toppet den i åtte år.

Caruana-seier kan føre til et tronskifte på rankingen.

– Det blir et viktig parti. Magnus vil helt sikkert prøve å vinne det, og jeg kommer til å gjøre mitt beste, sa Caruana.

Nordmannen har hvite brikker i lørdagens parti.