Svenske Bahta misset tre dopingkontroller, får likevel delta i EM

Meraf Bahta får representere Sverige i friidretts-EM.
Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix
Meraf Bahta får representere Sverige i friidretts-EM. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mellomdistanseløperen Meraf Bahta er mistenkt for å ha brutt dopingbestemmelsene, men er fortsatt aktuell for friidretts-EM, skriver Aftonbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen skal ha uteblitt fra tre dopingkontroller, men har ikke avgitt noen positiv prøve.

Ifølge antidopingreglene skal man hele tiden rapportere til Verdens antidopingbyrå (WADA) hvor man befinner seg til en enhver tid i løpet av året, slik at dopingkontrollører kan finne vedkommende. Hvis du dropper en kontroll, får du en prikk – og tre misser over tolv måneder regnes som et brudd på dopingreglementet.

Stefan Olsson, generalsekretær i Sveriges friidrettsforbund, poengterer at det ikke ennå ikke finnes noen tiltale mot Bahta. Forbundet har heller ikke nevnt løperen med navn.

–Vi har sammen med den personen det gjelder søkt om ny saksbehandling i dopingnemnda. Vi har gode grunner til å tro at en av uteblivelsene vil i bli strøket, sier Olsson.

Leder Åke Andrén Sandberg i dopingutvalget i det svenske idrettsforbundet sier til Dagens Nyheter at utøveren ikke kan vente noe svar på sin forespørsel om en ny saksbehandling før utvalget har hatt sitt neste møte i midten av august.

I og med at saken er under behandling, kan utøveren delta i konkurranser. Det vil si at Bahta kan konkurrere under EM i Berlin. Det er andre typer regelbrudd som automatisk gir utestengelse.

Bahta har både EM-gull og -sølv på 5000 meter. Hun risikerer en utestengelse på ett til to år hvis hun blir funnet skyldig i brudd på meldeplikten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært