Nibalis lag vurderer søksmål mot Tour de France-arrangøren etter skade

Vincenzo Nibali pådro seg brudd i en ryggvirvel like før mål på den tolvte etappen av årets Tour de France og måtte bryte rittet. Foto Peter Dejong / AP / NTB scanpix
Vincenzo Nibali pådro seg brudd i en ryggvirvel like før mål på den tolvte etappen av årets Tour de France og måtte bryte rittet. Foto Peter Dejong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vincenzo Nibalis lag vurderer søksmål etter at italieneren pådro seg brudd i en ryggvirvel på den tolvte etappen av årets Tour de France og måtte bryte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bahrain-Merida-rytteren ble skadd etter å ha hektet styret i kamerareimen til en tilskuer fem kilometer før slutt på etappen opp til Alpe d'Huez.

Både Tour de France-sjef Christian Prudhomme og president David Lappartient i Det internasjonale sykkelforbundet har unnskyldt seg for hendelsen, men lagets advokater vurderer å ta juridiske skritt mot arrangøren ASO.

– De har unnskyldt seg og forsikret oss om at sikkerheten til rytterne vil forbedres i fremtiden, men for oss er det ikke nok. Vi har lidd enorm skade som lag, og det er ikke akseptabelt. Derfor ser advokatene våre på mulighetene for å ta juridiske skritt, sier lagsjef Brent Copeland til Cycling News.

Nibali har blitt fortalt å ta 15 dagers hvile etter skaden, men kan fremdeles rekke årets Vuelta a España og sykkel-VM i Innsbruck i september.

Italieneren vant Tour de France i 2014.