Svensk stjerne vil ikke trene med Johaug

<p>Stina Nilsson (til venstre) på pallen sammen med Therese Johaug etter et renn i finske Kuusamo i 2015.</p>
Stina Nilsson (til venstre) på pallen sammen med Therese Johaug etter et renn i finske Kuusamo i 2015. Foto: AP

– Johaug hadde løpt fra meg, sier Stina Nilsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stina Nilsson tok OL-gull på sprint under OL i Pyeongchang sist vinter. Nå er 25-åringen i gang med oppladningen til en ny sesong, hvor det blant annet er VM i østerrikske Seefeld.

Charlotte Kalla, en annen svensk skiyndling, har tidligere trent sammen med Marit Bjørgen og Therese Johaug. Kalla har vært nysgjerrig på hvordan de norske jentene har trent.

Overfor VG forteller Nilsson at hun ikke ønsker å trene sammen med Johaug.

– Nei, da tror jeg hun springer fort fra meg. Så jeg tror ikke jeg ville hatt så stort utbytte av det, sier den svenske langrennsløperen til avisen.

Nilsson, som endte opp med fire medaljer under lekene i Sør-Korea, sier videre at hun ikke tror at Johaug hadde hatt så mye utbytte av å trene med henne heller.

–Jeg har ikke snakket med Kalla om erfaringen med å trene med de norske, sier hun.

Therese Johaug er for tiden i Aspen på opp mot 3500 meters høyde. Der har hun vært i over ti dager. Kort tid før avreise fikk Johaug påvist en strekkskade i ryggen, men den ser ikke ut til å hemme henne lenger.

– Jeg har ikke hatt så mye kontakt med henne etter at hun dro til USA, men det har vært litt på mail. Det hun sier er at det går veldig bra, og at hun er godt fornøyd med oppholdet. Det går stort sett i å trene, hvile og spise. Det med ryggen går definitivt mye bedre, sier trener Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden