Kuttin skal trene Lundby-konkurrenter fram til Beijing-OL

Heinz Kuttin er mannen som skal løfte kinesisk kvinnehopp opp i verdenstoppen foran OL på hjemmebane. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Heinz Kuttin er mannen som skal løfte kinesisk kvinnehopp opp i verdenstoppen foran OL på hjemmebane. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heinz Kuttin trakk seg som hovedtrener for de østerrikske hoppgutta etter en elendig sesong. Nå blir han landslagssjef for Kina. Maren Lundby følger spent med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kineserne satser kraftig på kvinnehopping fram mot OL på hjemmebane i 2022.

Med Kuttin, selv tidligere verdensmester, på laget tar Kina ytterligere sats for å ta opp kampen mot Maren Lundby, japanske Sara Takanashi og de andre kvinnene i den absolutte verdenstoppen.

– Jeg har fått fire år på meg til å skape et lag som kan bli blant de aller beste under OL på hjemmebane, sier 47 år gamle Kuttin til avisen Kleine Zeitung.

De kinesiske hoppjentene vil holde til i Villach, Kuttins hjemby. Det blir hopping både i anlegget i Villach og ikke minst Planica, som ikke ligger så langt unna på slovensk side av grensen.

Kuttin får med seg Lukas Tschuschnig som assistent. Sist sesong ble Chang Xinyue den beste kinesiske hopperen i verdenscupen med 26.-plass totalt. Beste enkeltprestasjon kom med tiendeplass i Sapporo i januar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil garantert føre til et løft for dem å få en inn en så kompetent og erfaren trener. De kinesiske jentene har et stort potensial, som de helt sikkert vil klare å utnytte med riktig veiledning. Jeg synes det er veldig bra at Kina kommer med som nasjon. Dersom noen av disse begynner å kjempe i toppen inn mot OL, vil det garantert gi et kjempeløft for sporten vår, sier Maren Lundby til NTB.

Den norske hoppjenta var ustoppelige i vinter. Det ble både OL-gull og seier i verdenscupen sammenlagt. Hele ni enkeltrenn vant Bøverbru-hopperen.

– Jeg skal selvfølgelig prøve å gjøre mitt for at de ikke tar førsteplassen, men en kineser på annenplass hadde ikke gjort noe, sier Lundby lurt.