Ranheim tidvis rundspilt av Sarpsborg

Ole Jørgen Halvorsen scoret på straffe under Eliteserie kampen mellom Sarpsborg 08 - Ranheim. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Sarpsborg vartet opp med festfotball og vant 4-1 da Ranheim fortsatte jo-jo-formen sin.

Ranheim leverte en horribel førsteomgang og lå under med tre mål til pause. Trønderne samlet seg i 2. omgang, men kunne ikke forhindre at Sarpsborg vant fortjent 4-1.

Ole Jørgen Halvorsen satte to straffespark, mens Kristoffer Zachariassen og Amin Askar noterte seg for hver sin scoring.

Simen Raaen Sandmæl scoret gjestenes mål på det som var et trist Ranheim-dag.

Rundspilt

Det var nesten som om Ranheim ikke hadde møtt opp til kamp på Sarpsborg stadion. Trønderne ble fullstendig overkjørt de første 45 minuttene.

Allerede etter fire minutter gikk hjemmelaget opp i 1-0. Etter fint forarbeid av Rashad Muhammed på høyrekanten lobbet Kristoffer Zachariassen pasningen over Ranheim-keeper Even Barli.

Sarpsborg fortsatte trykket. Kampen var 33 minutter gammel da Amin Askar doblet ledelsen med ei kanonkule med venstreslegga. Askar skar seg innover i 16-meteren og smelte inn sitt fjerde mål for sesongen.

På overtid i første omgang sørget Ole Jørgen Halvorsen for at Sarpsborg kunne gå til pause på stillingen 3-0 med scoring fra straffemerket. Dommer Rohit Saggi hadde intet valg da Christian Eggen Rismark felte Rashad Muhammed, som leverte en svært god omgang.

Jevnere

Trener Svein Maalen må ha gitt spillerne sine en skikkelig kalddusj i pausen, for det var et heltent Ranheim som kom på banen i annen omgang.

Simen Raaen Sandmæl fikk stå fullstendig alene og heade inn 3-1 bak en sjanseløs Aslak Falch etter 56 minutter.

Gleden ble kortvarig da Muhammed ga Sarpsborg sitt annet straffespark da han ble felt av Ranheims sisteskanse på vei gjennom ni minutter senere. Nok en gang var Ole Jørgen Halvorsen sikker fra 11 meter og fastsatte resultatet til 4-1.