Verdensmester kritiserer Froome-håndteringen

Tom Dumoulin legger ikke skjul på sine synspunkter om håndteringa av Froome-saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Tom Dumoulin legger ikke skjul på sine synspunkter om håndteringa av Froome-saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tempoverdensmester Tom Dumoulin mener håndteringen av Chris Froome-saken har gått utover sykkelsporten og kan skremme bort fans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er utrolig. Jeg skylder ikke på Froome, han er frikjent. Det har vært kaos med måten saken har vært håndtert på. Det er svært uheldig og ikke det sporten trenger, sa Dumoulin under en pressekonferanse i forkant av Tour de France.

Froome har den siste tiden vært i søkelyset etter å ha hatt for høy konsentrasjon av astmamedisinen salbutamol i urinen under fjorårets Vuelta a España. Mandag ble han frikjent av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og får dermed delta i årets Tour de France.

Dumoulin legger ikke skjul på sine meninger om håndteringen.

– Det ødelegger ryktet til sykkelsporten, og fans har sikkert blitt skremt bort på grunn av dette, fortsatte nederlenderen.

Dumoulin endte på andreplass i årets Giro d'Italia og er blant sammenlagtfavorittene i Tour de France. I fjor ble han verdensmester i temposykling under sykkel-VM i Bergen.

Årets Tour de France varer fra 7. til 29. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden