Lillestrøm reddet poeng på overtid mot Strømsgodset

Bassel Jradi har gjort 1-0 for Strømsgodset mot Lillestrøm på Åråsen mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lillestrøms Thomas Lehne Olsen reddet ett poeng da han utlignet 6,5 minutt på overtid mot Strømsgodset. Bassel Jradi scoret Strømsgodsets mål i 1. omgang.

Lillestrøm, med sine 14 poeng tok seg forbi Stabæk på den utsatte 14.-plassen som gir kvalifisering. Strømsgodset ble værende på sin 11.-plass med 17 poeng.

– Dette er den verste måten å miste seieren på. 1-1 ble det og 1-1 er greit, men det er tidspunktet det skjer på, sa SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport.

Det var nok en varm kveld på Østlandet og det bar kampen på Åråsen tydelig preg av. Tempoet var veldig lavt.

Begge lag har hatt nylige trenerbytter. Arild Sundgot ledet LSK for første gang etter at Arne Erlands forlot Åråsen i forrige uke, mens Bjørn Petter Ingebretsen ledet Strømsgodset for tredje gang. Tor Ole Skullerud og klubben skilte lag tidlig i juni.

Ingen umiddelbar effekt

Trenerbyttet hadde derimot ingen umiddelbar effekt hos de gule og svarte. Sundgot hadde kun gjort ett skifte fra Erlandsens siste startellever. Aleksander Melgalvis hadde kommet inn for Gary Martin.

Hos Godset var Tokmac Nguen tilbake og forviste Amahl Pellegrino til benken, mens Lars Sætre som er tilbake fra Kina-oppholdet tok plassen til Marius Høibråten i midtforsvaret.

Melgalvis hadde en god mulighet da han frispilt av Erling Knutzon, men han brukte for lang tid slik at Strømsgodset forsvaret og Bugge Pettersen fikk reagert tidsnok.

Thomas Lehne Olsen var hakket nærmere scoring da hans heading spratt to ganger på tverrliggeren før den havnet ute i feltet igjen.

Umulige Bugge Pettersen

Ti minutter før sidebytte utnyttet Strømsgodset en kontring til å ta ledelsen. LSK-spillerne brukte for lang tid på avslutte. Det ble balltap utenfor 16-meteren og tre-fire Strømsgodset-spillere stakk rett i angrep.

Toppscorer Marcus Pedersen klarte å dra på seg LSK-stopperne slik at Bassel Jradi fikk avsluttet med å sette ballen i mål på pasningen fra Eirik Ulland Andersen. Det var hans andre mål på to kamper.

Hjemmelaget hadde ballen mye, men laget ble for omstendige i feltet slik at gjestene fikk god tid til å pakke godt igjen aller bakerst. Dessuten var Espen Bugge Pettersen i det umulige hjørnet denne kvelden.

Utligning

Han hadde blant annet en fantomredning da LSK-backen Simen Rafn forsøkte å lime ballen i krysset.

I kjent stil satte LSK press på motstanderen i sluttminuttene.

Først hadde innbytter Gary Martin en suser som Pettersen fikk slått til corner. På corneren dukket Lehne Olsen opp og satte sitt sjette mål for sesongen og reddet et viktig poeng, nesten sju minutter på overtid.

– Det var utrolig viktig. Det var godt å få med seg ett poeng på en dårlig dag, sa Olsen som fortalte at ballen traff han i skulderen før den forsvant i mål.