Johaugs private trener inn på landslaget

Bursdagsbarnet på løpetur. Therese Johaug (th) sammen med lagvenninnene Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Bursdagsbarnet på løpetur. Therese Johaug (th) sammen med lagvenninnene Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Therese Johaugs private trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, vil også bidra rundt lagvenninnene i den ferske 30-åringens comebacksesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pål Gunnar Mikkelsplass var Johaugs trener da langrennsstjerna var dopingutestengt. Johaug bekreftet tidlig at samarbeidet ville fortsette også etter suspensjonen var over. Mikkelsplass og landslagsledelsen har blitt enig om at den tidligere langrennsløperen skal bidra også for lagvenninnene.

– Jeg skal ikke si at det var derfor jeg tok jobben, men det var betryggende at hun har brukt ham. Vi har en god dialog. Det er også derfor han har blitt spurt om han kan fungere som ikke bare Thereses trener, sa den nye landslagstreneren Ole Morten Iversen til NTB under samlingen på Meråker.

– Jeg tror det blir veldig bra. Det er en jeg kjenner godt og har et godt forhold til. Så det blir godt å ha med han videre, sa Johaug til NTB.

Video og teknikk

Mikkelsplass vil være en del av trenerteamet på deltid som en ressurs på video og teknikk.

– Det er en styrke for meg selv, Pål Gunnar, Therese og resten for laget, forklarte Iversen.

– Det er også betryggende for meg og Therese at vi får inn en som hun har jobbet tett med, fortsatte han.

Aktuelt: – Johaug kommer til å dominere totalt

Ingvild Flugstad Østberg ønsker Mikkelsplass' kompetanse velkommen.

– Det blir veldig bra. Pål Gunnar har ikke vært med oss mens han har vært med Therese, men har vært med tidligere, selv om det er noen som ikke har hatt han tidligere. Han er vanvittig flink med teknikk og andre ting. At han går inn i laget og hjelper til og er trener for Therese i tillegg, det er en bra ordning. Han er en kjempekar, sa Østberg til NTB.

Aktuelt: Johaug tredoblet resultatet under dopingutestengelsen

Ny assistent

Den pågående samlingen på Meråker er også Geir Endre Rogns debut som assistenttrener. 36-åringen ankom Trøndelag søndag kveld.

– Samlinger er ekstra travelt, og særlig det å ha det her (Meråker). Det blir godt fra og med nå å være to, og at han skal være med fullt fra nå og ut, sa Iversen.

Rogn kommer fra jobben som trener for de norske juniorløperne.

– Jeg tror det blir veldig bra. Vi kjenner hverandre litt fra før. Både fra skigymnaset og arbeidet i forbundet. Det er en som jeg tror gjør at vi kan utfylle hverandre. Vi er lik på en del ting som er sentralt, og har en del forskjellige kompetanser. Jeg er meget fornøyd med at han fikk tilbudet og at han takket ja. Det er en kanonstart, fortsatte Iversen.

Meråker-samlingen avsluttes allerede tirsdag.

Aktuelt: Johaug knuste Northug i løpstest: – Hun er brutalt god

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært