Hareide om uforutsigbar VM-gruppe: – Peru har vært best

Åge Hareide er imponert over Peru i dette VM. Foto: AP Photo/Martin Meissner / NTB scanpix.
Åge Hareide er imponert over Peru i dette VM. Foto: AP Photo/Martin Meissner / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Frankrike topper Danmark og Åge Hareides VM-gruppe, men nordmannen mener det er tabelljumbo Peru som har vært det beste laget hittil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den norske treneren før den siste og avgjørende kampen i gruppe C som avsluttes tirsdag med Danmark-Frankrike og Peru-Australia.

Hareide så sitt danske landslag innlede VM med 1-0 mot peruanerne, en seier han i etterkant beskrev som heldig.

Deretter måtte danskene kjempe for 1-1 mot Australia.

Hareide er imponert over Peru hittil i VM til tross for at Peru-laget har null poeng på de to første kampene etter tap også mot Frankrike.

– Hvis jeg ser på våre kamper mot Peru og Australia, så har de vært mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Da jeg studerte Peru før VM så jeg steder hvor vi kunne straffe dem. Men så kom de ut med en vanvittig energi og mange gode spillere. Peru har kanskje spilt best av alle i gruppen, forteller han.

Frankrike klare for cupspillet

Landslagstreneren påpeker dessuten at Peru var gode mot Frankrike til tross for at det endte med 0-1-tap.

– Frankrike har toppspillere overalt, men de har ikke hatt rytmen og vært så overlegne som man kunne forventet. Peru spilte jevnt med dem i lange perioder, og skapte problemer med deres aggressivitet, sier Hareide.

Fransk 1-0-seier mot Peru betød at franskmennene er garantert en plass i åttedelsfinalen allerede før den avsluttende gruppespillskampen mot Danmark.

Peru har ikke annet enn æren å spille for i kampen mot Australia.

Australia må slå Peru for at Danmarks annenplass i gruppen skal være truet. På forhånd var australierne utpekt til det svakeste laget i gruppen, men laget har vist seg som en hard nøtt å knekke.

I bedre balanse

Poengmessig har VM vært en suksess for Danmark, men Hareides lag har fortsatt ikke kommet opp på det høyeste nivået spillemessig.

– For oss handler det om å være så gode som mulig. Når vi har møtt Frankrike skal vi kanskje spille åttedelsfinale, og der må vi være gode om vi skal ha en mulighet.

Nordmannen vil mot Frankrike tirsdag unngå av det blir skapt for store rom bak forsvarsfireren.

– Gir vi like store rom som mot Australia, kan vi bli straffet veldig hardt. Vi skal være i bedre balanse og ha en bedre omgang med ballen, sa Hareide før møtet med det stjernespekkede franske laget.

Danmark kan tåle et tap mot Frankrike såfremt Peru tar poeng fra Australia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden