Kristoff spurtet inn til tredjeplass

Alexander Kristoff syklet inn til tredjeplass på den åttende etappen i Tour de Suisse lørdag. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB scanpix
Alexander Kristoff syklet inn til tredjeplass på den åttende etappen i Tour de Suisse lørdag. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Kristoff spurtet inn til tredjeplass på den nest siste etappen av Tour de Suisse lørdag. Franske Arnaud Démare vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er litt misfornøyd. (Oliviera) Troia og (Roberto) Ferrari gjorde en god jobb med å få meg i rett posisjon. Særlig Ferrari, som ga meg hjulet til Démare, men jeg greide ikke å aksellerere slik jeg håpet, sa Kristoff til UAE-lagets nettsted.

Fire ryttere var lenge i brudd, men de ble tatt igjen litt over en mil før mål slik at det hele ble avgjort i en massespurt.

FDJ-laget gjorde en kjempejobb med å få Démare i en god posisjon.

Kristoff hadde en tøff kamp med Peter Sagan i spurten og klarte å holde verdensmesteren bak seg med noen få centimeter. Fernando Gaviria ble nummer to.

Etappen var på 123 kilometer med start og mål i Bellinzona. Den var så å si helt flat.

I sammendraget er det australske Richie Porte som er best. Han leder med 17 sekunder på Nairo Quintana fra Colombia. Søndag avgjøres det hele med en tempoetappe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden