Ronaldo dømt til betinget fengsel for skattefusk

Portugals Cristiano Ronaldo er dømt for skattefusk. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB scanpix.
Portugals Cristiano Ronaldo er dømt for skattefusk. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo er dømt til to års betinget fengsel og må betale 175 millioner kroner i bot for skattefusk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den spanske avisen El Mundo som melder om dommen mot Portugals stjernespiller, kun timer før det portugisiske laget skal spille VM-kamp mot Spania.

Avisen skrev i mai at Ronaldos advokater har forhandlet med den spanske statsadvokaten i et forsøk på å legge skattesaken bak seg. Nå ser det ut som partene er blitt enige.

Ronaldo sto anklaget for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro, rundt 140 millioner kroner, gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014. Spesielt dreier det seg om inntekter fra bilderettigheter på nærmere 1,5 milliarder kroner (150 mill. euro).

Les også: Ronaldo og Messi i VM: Åtte mål og fem assist på 28 kamper

Ronaldo: – Jeg har flere år igjen på toppnivå

175 millioner kroner

Ifølge den spanske avisen er Ronaldo dømt til betinget fengsel i to år, samt at han må betale tilbake i overkant av 175 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter har lagt ned store ressurser i å nøste opp i disse sakene.

Blant andre ble argentineren Lionel Messi i 2016 dømt til betinget fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser. Han slapp å sone fordi slike førstegangssaker i Spania gir betinget fengsel.