Norsk rush etter Premier League-billetter

Mange vil se Liverpool i England kommende sesong. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
Mange vil se Liverpool i England kommende sesong. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nordmenn elsker engelsk fotball. Nå er kampen om Premier League-billettene i full gang, og hos de norske supporterklubbene er det fullt kjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampoppsettet for kommende sesong ble sluppet torsdag. Nå er fotballhungrige nordmenn i gang med å planlegge sesongen på balløya.

– Nordmenn elsker rett og slett fotball – og spesielt Premier League. Vi selger stadig flere pakkereiser til engelske lag, sier Svein Erik Bjørheim i Ving.

Reisearrangøren er samarbeidspartner med de seks største klubbene i Premier League. I fjor solgte selskapet over 6000 fotballreiser bare i Norge.

To klubber skiller seg ut: Liverpool og Manchester United.

– Liverpool FC er den klubben som selger klart flest reiser, etterfulgt av erkerivalen Manchester United, opplyser Bjørheim.

Stort trykk

Fra Liverpools supporterklubb i Norge, med sine rundt 40.000 medlemmer, bekreftes det at de har vært stort trykk, således også hos Manchester United.

– Som vanlig har det vært et aktivt døgn for oss. Det er mange som sitter klare når terminlista offentliggjøres, sier turansvarlig i Manchester United Supporters Club Scandinavia, Jørgen Rangnes.

Men trykket kunne vært større. Årsaken til det er at hjemmekampen mot Liverpool 23. februar er satt opp samme helg som ligacupfinalen, mens byderbyet hjemme mot Manchester City er satt opp 16. mars, samme helg som FA-cupens kvartfinale. Derfor har supporterklubben valgt å vente med å legge ut billetter for to av de mest attraktive kampene.

Av den skandinaviske supporterklubbens 42.000 medlemmer er cirka 37.000 norske, og Rangnes sier at det pleier å ordne seg med billetter for dem som ønsker det.

Til tross for at sist ligamesterskap for United kom i 2012/13-sesongen opplever supporterklubben at interessen er stabilt høy.

– Vi opplever at folk får troen tilbake med én gang en sesong er avsluttet, sier Rangnes.

Søndagstrøbbel for Gooners

I Arsenal-leiren i Norge har trykket etter billetter vært noe høyere enn normalt, ettersom seriemester Manchester City kommer på besøk i premieren.

Den norske supporterklubben står oppført med litt over 7000 medlemmer hos supporteralliansen for britisk fotball.

– Det er et generelt stort trykk etter billetter hvert år, og vi klarer i snitt å dekke 95 prosent av forespørslene, sier Ole Kristian Holter, billettansvarlig i Arsenal Norway.

Han legger til at det kun er på de største kampene det kan by på problemer.

Trykket er ikke like stort som da London-laget var med i mesterligaen. Nå legges flere av kampene til søndager, noe som gjør det vanskeligere for mange av de norske «gooners» som skal på englandstur.

En rekke fans hos de forskjellige supporterskarene har allerede sikret seg billetter via kontakter i England. De store kampene blir ofte utsolgt raskt, og mange må ty til billetter omsatt av billetthaier. Da kan prisene være over 3–4000 kroner per billett for å komme inn på engelske fotballbaner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden