Aalesund snudde til seier etter marerittåpning

Lars Bohinen og Aalesund topper 1. divisjon.
Lars Bohinen og Aalesund topper 1. divisjon. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lars Bohinen og Aalesund havnet bakpå umiddelbart mot Ull/Kisa, men slo tilbake og sikret fire poengs luke på toppen i 1. divisjon.

Søndagens 3-2-seier mot gjestene fra Jessheim kan vise seg gull verdt i opprykksjakten.

Nicolay Solberg løftet inn 1-0 for Ull/Kisa i kampens andre minutt fra 20 meter. AaFK kom tilbake til 1-1 da Ull/Kisas kaptein Morten Sundli sleivet ballen i eget nett midtveis i første omgang.

Ole Andreas Nesset sendte så bortelaget i føringen mot spillets gang sju minutter før pause. 4476 tilskuere i Ålesund begynte å frykte for tap da dommer Tore Hansen dømte straffe etter 66 minutter. Hjemmelagets Holmberg Fridjonsson ble felt på full fart inn i boksen. Islendingen scoret selv sikkert fra krittmerket.

Aalesund sikret seieren fem minutter før full tid. Pape Habib Gueye headet inn 3-2 etter en corner fra Fredrik Carlsen og sørget for full jubel blant hjemmefansen.

Taklet journalist

Mjøndalen klatret opp til tredjeplass etter å ha snudd 0-1 til 2-1-seier hjemme mot HamKam. I en severdig forestilling sikret innbytter Jonathan Lindseth hjemmeseier med sitt første spark på ballen tre minutter før slutt.

Bruntrøyene ligger fire poeng bak lederlaget Aalesund og deler annenplassen med Sogndal.

Bunnlaget Florø tok sesongens andre seier da Strømmen ble slått 2-1. Kampen blir nok best husket for en episode der Firdapostens journalist Dag Frøyen ble taklet over ende bak dødlinjen.

Florø gikk rett i tet da Olivier Rotihaug bredsidet inn 1-0 mot nestjumbo Strømmen. Alioune Ndour doblet ledelsen ti minutter etter pause på pasning fra Rotihaug. En sen straffegoal fra Sindre Mauritz-Hansen pyntet på resultatet for gjestene fra Romerike, som måtte spille med ti mann etter at Mathias Blårud ble utvist for to gule kort etter 65 minutter.

Jerv var i målhumør hjemme mot Nest-Sotra. 4-1 sørget for god stemning på Sørlandet. Adem Güven scoret to ganger da Kongsvinger snudde 0-1 til 2-1-seier hjemme mot Levanger.

God Jenssen

Erlend Hustad sikret Notodden 1-0 hjemme mot Sandnes Ulf. Telemarkingene ble presset mot slutten, men midtstopper Steffen Jenssen vartet opp med mange blokkeringer og klareringer.

Tromsdalen tok en noe heldig seier hjemme mot Åsane. Håkon Kjæve scoret TUILs mål etter bare fem minutter. Åsane styrte det meste av kampen, men klarte ikke å score.

Sigurd Haugen scoret det eneste målet etter tre minutter da Sogndal slo Viking 1-0 i lørdagens toppkamp. For Sogndal ble stopperne Kjetil Wæhler og Per-Magnus Steiring begge skadd.

Aalesund og Sogndal ligger på direkte opprykksplasser. Mjøndalen, Viking, Jerv og Ull/Kisa ligger på kvalik. Levanger beholdt den 14.-plassen som gir nedrykksspill, mens Strømmen og Florø fortsatt ligger på plassene som betyr tur ned i 2. divisjon neste sesong.