Hevder Salah blir VM-klar

Mesterligafinalen endte i tårer for Mohamed Salah. Han kjemper en kamp mot klokka for å rekke VM-spill i Russland.
Mesterligafinalen endte i tårer for Mohamed Salah. Han kjemper en kamp mot klokka for å rekke VM-spill i Russland. Foto: Matthias Schrader / AP

Åpningskampen mot Uruguay henger i en tynn tråd for Mohamed Salah, men Egypts fotballforbund føler seg trygg på at Liverpool-stjernen spiller i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypts landslagslege har undersøkt Salah. Ifølge BBC sier det egyptiske forbundet at stjernespilleren ikke vil være ute i mer enn tre uker etter at han skadet skulderen i mesterligafinalen mot Real Madrid sist lørdag.

Tidligere onsdag kom meldingen fra Liverpools fysioterapeut Ruben Pons om at det normalt tar tre-fire uker å komme seg fra den type skulderskade Salah har pådratt seg.

Les også: Salah kan miste VM

Det betyr i så fall at Salah trolig ikke rekker åpningskampen mot Uruguay i VMs gruppe A 15. juni. Senere skal det egyptiske laget møte vertsnasjonen Russland og Saudi-Arabia. Å rekke de kampene virker mer sannsynlig for stjernevingen.

– Han er lei seg etter det som skjedde, men han er totalt fokusert på å komme seg tilbake. I prinsippet tar det tre til fire uker, men vi skal forsøke å redusere den tiden. Det er det store målet, sier Pons.

Salah befinner seg for tiden i Spania, der han får behandling for skulderskaden. Der får han hjelp av blant andre leger fra Liverpool og Egypts landslag.