Milan kan bli fratatt europaligaplass

Nikola Kalinic og Patrick Cutrone jubler for scoring i 5-1-seieren over Fiorentina. Resultatet sikret klubben en plass i neste sesongs europaliga, men nå er det usikkert om Milan får delta. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
Nikola Kalinic og Patrick Cutrone jubler for scoring i 5-1-seieren over Fiorentina. Resultatet sikret klubben en plass i neste sesongs europaliga, men nå er det usikkert om Milan får delta. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde regnskapstall kan koste Milan spill i europaligaen. Den italienske klubben har ikke overholdt reglene om økonomisk fair play de tre siste sesongene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har avvist Milans forslag fra desember om en avtale. I ukene som kommer risikerer «Rossoneri» å bli kastet ut av neste sesongs europaliga. Milan kvalifiserte seg for gruppespillet ved å bli nummer seks på Serie A-tabellen.

– Avgjørelsen til UEFA overrasker meg og gjør meg bitter. Vi skal se på de juridiske sidene av det, for denne avgjørelsen gjør stor skade på klubbens anseelse, sier Milan-direktør Maro Fassone.

UEFA stiller seg undrende til Milans evne til å betjene lån på 300 millioner euro (2,8 milliarder kroner). Etter planen skal pengene tilbakebetales til et amerikansk hedgefond i oktober. Milans kinesiske klubbpresident Li Yonghong står som garantist.

Li kjøpte Milan fra Silvio Berlusconi i april i fjor.