Meny

Milan kan bli fratatt europaligaplass

Nikola Kalinic og Patrick Cutrone jubler for scoring i 5-1-seieren over Fiorentina. Resultatet sikret klubben en plass i neste sesongs europaliga, men nå er det usikkert om Milan får delta. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Røde regnskapstall kan koste Milan spill i europaligaen. Den italienske klubben har ikke overholdt reglene om økonomisk fair play de tre siste sesongene.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har avvist Milans forslag fra desember om en avtale. I ukene som kommer risikerer «Rossoneri» å bli kastet ut av neste sesongs europaliga. Milan kvalifiserte seg for gruppespillet ved å bli nummer seks på Serie A-tabellen.

– Avgjørelsen til UEFA overrasker meg og gjør meg bitter. Vi skal se på de juridiske sidene av det, for denne avgjørelsen gjør stor skade på klubbens anseelse, sier Milan-direktør Maro Fassone.

UEFA stiller seg undrende til Milans evne til å betjene lån på 300 millioner euro (2,8 milliarder kroner). Etter planen skal pengene tilbakebetales til et amerikansk hedgefond i oktober. Milans kinesiske klubbpresident Li Yonghong står som garantist.

Li kjøpte Milan fra Silvio Berlusconi i april i fjor.

Populært