Memphis-trippel sendte Lyon til mesterligaen

Tre scoringer fra Memphis Depay var nok til å sikre Lyon 3-2-seier mot Nice, og samtidig plass i neste års mesterliga.

Monaco, Lyon og Marseille kjempet alle om to mesterligaplasser i siste serierunde i Ligue 1, og ettersom alle de tre lagene vant sine kamper er det Marseille som må ta til takke med europaligaen neste sesong.

Monaco slo Troyes 3-0 borte etter to scoringer og Rony Lopes og én av Jordi Mboula, mens Marseille gjorde jobben hjemme mot Amiens etter 2-1-seier.

Morgan Sanson og Konstantinos Mitroglou scoret målene for et Marseille-lag som spilte med én mann mer i over en halvtime, men seieren var lite verdt ettersom Lyon snudde kampen til sin fordel mot Nice.

Alassane Plea ga gjestene fra Nice ledelsen etter kun 18 minutter etter nydelig forarbeid av Mario Balotelli.

Deretter våknet imidlertid tidligere Manchester United-spiller Memphis Depay, som først utlignet til 1-1 etter 48 minutter.

Etter 65 minutter var nederlenderen frempå igjen da han på frispark skjøt ballen under muren og i nettmaskene til 2-1.

24-åringen fullførte sitt hattrick da han satte inn 3-1 etter 86 minutter, men Plea skapte spenning i kampen med sin 2-3-scoring kun minuttet etter.

Vertene halte imidlertid de tre poengene i land, og seieren var alt Lyon trengte for å være sikret mesterligaplass neste sesong, og laget endte med det på tredjeplass med 78 poeng.

Marseille må ta til takke med den sure fjerdeplassen med 77 poeng, mens også Monaco kan forberede seg på mesterligaspill neste sesong etter å ha endt på annenplass med 80 poeng.

PSG har avgjort gullkampen for lenge siden med 93 poeng. Hovedstadslaget spilte 0-0 mot Caen lørdag.