Yates tok nytt stikk i Giroen

Simon Yates viste fram kjempekreftene i Giro d'Italia onsdag. Her fra en tidligere etappe. Foto: Daniel Dal Zennaro, ANSA via AP / NTB scanpix
Simon Yates viste fram kjempekreftene i Giro d'Italia onsdag. Her fra en tidligere etappe. Foto: Daniel Dal Zennaro, ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sammenlagtleder Simon Yates er i storform i Giro d'Italia. Onsdag tok briten sin annen etappeseier i årets utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kunne gjøre noe med Mitchelton-Scott-rytter Yates på den 156 kilometer lange etappen fra Assisi til Osimo. Dermed økte han ledelsen i kampen om sammenlagtseieren.

25-åringen vant etappen to sekunder foran nederlenderen Tom Dumoulin. Sunweb-rytteren er også toer i sammendraget, 47 sekunder bak Yates.

– Jeg prøver å skaffe meg større forsprang. Det var en tøff avslutning i dag, og Tom ga meg hard kamp helt til målstreken, sa Yates.

– Det var en veldig vanskelig etappe, men jeg er glad for at jeg økte ledelsen. Jeg har allerede et godt forsprang til Chris Froome, men det var fint å få noen sekunder til på Tom. Fortsatt er det ikke nok, så jeg må fortsette å presse.

Hentet inn

Alessandro De Marchi, Fausto Masnada og Luis León Sánchez hadde rundt 50 sekunder ned til hovedfeltet da det gjensto en mil av onsdagens etappe, men trioen ble hentet inn fem kilometer før mål.

Like etterpå stakk klassikerspesialistene Zdenek Stybar og Tim Wellens fra i front av feltet. Begge ble imidlertid hentet da sammenlagtleder Yates rykket i siste stigning på den kuperte etappen.

Yates kom i mål få sekunder foran Dumoulin, mens italienske Davide Formolo ble treer.

Tungt for Froome

Chris Froome hadde en tung dag på sykkelsetet. Sky-stjernen tapte verdifull tid til rivalene i sammendraget. Han var 40 sekunder bak Yates. Avstanden mellom de to i sammendraget er nå på tre minutter og 20 sekunder, og Froome er ute av topp ti.

– Jeg skal ikke lyve. Velten før åpningsetappen i Jerusalem har påvirket meg, og i denne sporten er det ikke mulig å skjule om man ikke er på sitt beste, sa Froome, som er regjerende mester i de to andre Grand Tour-rittene.

– Jeg føler at jeg er blitt bedre utover i rittet, og jeg gir ikke opp. Jeg kommer til å kjempe videre.

Vegard Stake Laengen er eneste norske som deltar, men han klarte ikke å henge med onsdag. UAE-rytteren endte som 115.-mann, ni minutter og ti sekunder bak vinneren. Laengen er nummer 118 i sammendraget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden