Huddersfield berget plassen med heroisk poeng mot Chelsea

Huddersfield er sikret en ny sesong i Premier League etter 1-1 borte mot Chelsea onsdag. Foto: John Walton/PA via AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

David Wagner og hans Huddersfield er sikret en ny sesong i Premier League etter at laget holdt unna mot Chelsea og reddet 1-1 borte onsdag.

Mange spådde at den nyopprykkede klubben kunne komme til å rykke ned ettersom serieavslutningen besto av kamper mot Manchester City, Chelsea og Arsenal.

0-0-resultatet mot City sist samt 1-1 onsdag gjør imidlertid at Huddersfield har nok poeng før den siste og avsluttende serierunden til å feire fornyet Premier League-kontrakt.

– Engelsken min er ikke god nok til å gi spillerne mine den honnøren de nå fortjener, sa manager Wagner etter kampen.

– Jeg tvilte aldri på den mentale styrken deres. Vi har hatt så mange opplevelser sammen, playoffkamper, finaler, nedturer, fem tap på rad. Vi har alltid kommet tilbake, fortsatte han.

For Chelsea kan poengtapet bli kostbart i kampen om fjerdeplassen.

London-klubben har 70 poeng på femteplass, og dermed er det to poeng opp til Liverpool på fjerdeplass. Merseyside-laget klarer seg nå etter alle solemerker med uavgjort i serieavslutningen mot Brighton som følge av at målforskjellen er langt bedre enn Chelseas.

Depoitre sendte laget i ledelsen

Onsdag tok Huddersfield ledelsen da Laurent Depoitre kriget inn 1–0. Spissen kom i duell med Chelsea-keeper Willy Caballero etter et gjennomspill etter 50 minutter, og belgieren fikk en tå på ballen før han satte den i nettet.

Chelsea tok fullstendig over etter scoringen, og fikk betalt etter 62 minutter da Marcos Alonso på svært heldig vis utlignet.

Spanjolen sto inne i feltet og ble regelrett truffet av ballen da Huddersfield-forsvarer Mathias Zanka Jørgensen forsøkte å klarere. Ballen gikk rett i ansiktet på Alonso, som forfjamset fikk se ballen gå i mål.

Vertene presset på for et ledermål, og var ekstremt nære ved flere anledninger.

Gigasjanse

Etter 83 minutter fikk londonerne tre-fire avslutningsmuligheter fra kloss hold etter en corner, men Huddersfield-forsvarerne kastet seg og kom i veien ved samtlige anledninger.

Til slutt fikk Andreas Christensen muligheten på hodet fra rundt ti meter, men Huddersfield-keeper Jonas Lössl dro fram en feberredning og holdt avslutningen ute.

Til slutt holdt Wagners mannskap unna, og tyskeren sendte dermed en gavepakke i retning sin bestekamerat Jürgen Klopp, ettersom Liverpool nå vil sikre mesterligaplass med minst uavgjort mot Brighton.

Huddersfield ligger på 16.-plass med 37 poeng og har fire poeng ned til Swansea på nedrykk med én gjenstående seriekamp.