Fem russiske kappgjengere fratatt startrett

En treningsleir med livstidsutestengte Viktor Tsjegin (bildet) koster fem russiske kappgjengere retten til å delta i helgens lag-VM. Foto: Aleksander Tsjernykh, AP / NTB scanpix
En treningsleir med livstidsutestengte Viktor Tsjegin (bildet) koster fem russiske kappgjengere retten til å delta i helgens lag-VM. Foto: Aleksander Tsjernykh, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem russiske kappgjengere er av IAAF fratatt sin startberettigelse som «nøytrale utøvere» etter at de var på treningsleir med en dopingutestengt trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale friidrettsforbundet meldte fredag at Klavdia Afanasjeva, Olga Jelisejeva, Julia Lipanova, Sergej Sjaripov og Sergej Sjirobokov er fratatt sin tidligere tildelte status som «autoriserte nøytrale utøvere».

Russlands friidrettsforbund er fortsatt utestengt, men enkeltutøvere som oppfyller strenge krav kan tildeles startrett i internasjonale stevner. De fem kappgjengerne hadde oppnådd dette, men den beslutningen er omgjort fordi de forrige måned var på treningsleir i Karakol i Kirgisistan med livstidsutestengte Viktor Tsjegin.

Det betyr i første omgang at de ikke kan delta i helgens lag-VM i kappgang i Kina.

– Deres status for senere konkurranser i 2018 vil vurderes straks vi har mottatt ytterligere informasjon fra Russlands antidopingbyrå og videre etterforskning av omstendighetene er avsluttet, heter det i uttalelsen fra IAAF.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjirobokov vant sølv på 20 kilometer i fjorårets VM.

Tsjegin ble i 2016 utestengt på livstid etter at han treningssenter ble knyttet til over 30 dopingsaker. Blant de avslørte utøverne var verdensmestere og OL-mestere.

Russerne Vasilij Mizinov og Jana Smerdova, som ikke var til stede under treningsleiren i Karakol, beholder sin status og kan delta i helgens kappgangmesterskap.