Wenger trist og frustrert etter Europa-exiten

Arsenal-manager Arsène Wenger opplevde nok en nedtur i Europa da London-laget røk ut for Atlético Madrid i europaligaens semifinale. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Arsenal-manager Arsène Wenger opplevde nok en nedtur i Europa da London-laget røk ut for Atlético Madrid i europaligaens semifinale. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsène Wenger får ikke den avslutningen i Arsenal som han drømte om. Managerlegenden forlater en storklubb som også neste sesong står utenfor mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En finaletriumf i europaligaen var Arsenals siste håp om å ta seg tilbake til verdens gjeveste klubbturnering, men Atlético Madrid ble for sterk over to kamper i semifinalen. Spanjolene vant returoppgjøret 1-0 og sammenlagt 2-1.

– Jeg er veldig trist og frustrert. Dessverre er det noe man må gå gjennom. Vi skulle ha avgjort dette i den første kampen, sa Wenger.

Arsenal skapte mange sjanser mot Atlético hjemme i London for en uke siden. Wengers lag fikk til slutt 1-0-målet, men klarte ikke å holde nullen til tross for å ha spilt store deler av oppgjøret med én mann mer på banen. På tampen sikret Atlético et sterkt 1-1-resultat.

Bak de beste

I Madrid klarte Arsenal aldri å bryte ned forsvarsmuren til Diego Simeones mannskap. De engelske gjestene måtte score for å ha en mulighet til å avansere, men slapp nesten ikke til i det hele tatt. Oppgaven ble enda tøffere da Diego Costa ga spansk 1-0-ledelse rett før pause.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wenger ledet Arsenal til mesterligaen 20 sesonger på rad, men det gikk ikke på tampen av hans periode i klubben. Som i fjor havner londonerne utenfor topp fire i Premier League, og det betyr at Arsenal også kommende sesong er utenfor den gjeveste europacupen.

Tiden vil vise hvordan storklubben takler den situasjonen. I sommer skal en ny manager ta over Arsenal-roret etter 22 år med Wenger.

– Nå har klubben tid til å tenke på hva som skjer neste sesong. Jeg mener laget har noen gode ingredienser, og med riktige grep i sommer tror jeg de er konkurransedyktige neste år, sa Wenger etter torsdagens nedtur.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Farvel

Kampen i Madrid var Wengers 250. i Europa som manager. Han har vært i finalen av mesterligaen (Arsenal, 2006), daværende UEFA-cupen (Arsenal, 2000) og daværende cupvinnercupen (Monaco, 1992), men har aldri klart å vinne en europeisk tittel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

68-åringen skal lede Arsenal i tre kamper til før det er slutt. De er mot Burnley (h), Leicester (b) og Huddersfield (b) i Premier League. Spesielt lørdagens møte med Burnley blir spesielt for franskmannen. Det blir hans siste kamp foran egne fans i Arsenals storstue.

Wenger vant tre ligatitler med London-laget (1998, 2002 og 2004). Han er tidenes mestvinnende manager i FA-cupen med sju triumfer.