Fiorentina med Juventus-hjelp da Napoli så rødt

Napoli-trener Maurizio Sarri måtte se at Fiorentina ble for sterke søndag. Foto: Maurizio Degl'Innocenti / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Napoli er på gulljakt i Italia, men de asurblå er plutselig fire poeng bak seriemester Juventus etter søndagens 0-3-tap borte mot Fiorentina.

Gjestene fra Napoli fikk trøbbel fra start. Etter bare sju minutter felte stopperen Kalidou Koulibaly, som hadde senket Juventus i seriefinalen for en uke siden, Giovanni Simeoni som bakerste mann.

Først fikk forsvarskjempen gult kort, men etter en VAR-konsultasjon ble Koulibaly sendt av banen med rødt kort etter den klare fellingen.

Med ti mann fikk Napoli det tungt i Firenze. I løpet av 1. omgang maktet Napoli bare ett skudd på mål.

– Vi feilet som lag. Hver enkelt forsøkte å finne en løsning. Vi mistet troen på vår egen taktikk, og etter det første målet, mistet vi også kontrollen på nervene, sa Napoli-trener Maurizio Sarri.

Simeoni, som ble felt av Koulibaly, ble den store helten med hattrick. Han er oppe i pene 12 mål i Serie A denne sesongen.

Før kampen spekulerte flere i at Napoli ville få «gullhjelp» fra Fiorentina, men slik ble det aldri. Særlig Fiorentina-fansen har et dårlig forhold til Juventus, som i sin tid snappet Roberto Baggio fra de fiolette.

For en uke siden vant Napoli 1-0 mot Juventus. Kanskje taklet ikke Napoli-spillerne den oppturen mot gullrivalen.

– En dårlig prestasjon i dag. Om Juventus-kampen påvirket oss, vet jeg ikke, men dersom noen tenkte på den, viser det at inngangen ble feil, sa Sarri.