Løkberg og Karlsen ga Ranheim drømmestart i Eliteserien

Kristoffer Løkberg blir gratulert etter 1-0-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Ranheim og Stabæk mandag 2. påskedag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristoffer Løkberg og Michael Karlsen viste vei da Ranheim endelig fikk serieåpnet. Det nyopprykkede laget vant 4-1 mot Stabæk på hjemmebane mandag.

Ranheim fikk sine to første kamper i Eliteserien utsatt. Seriedebuten på øverste nivå kom derfor hjemme mot Stabæk mandag.

Og Ranheim fikk virkelig en drømmestart på det etterlengtede oppholdet på øverste nivå. To mål hver av vikarkaptein Løkberg og kvalifiseringshelten Karlsen, det siste fra straffemerket, ordnet tre poeng mot Stabæk i 4-1-seieren på hjemmebane.

– Det var greit dette. Det var fullt fortjent i dag. Det var en fin start for oss, og det var gøy å være utpå der i dag, sa Karlsen til NTB.

– Vi ga Stabæk et sjokk. Vi har alltid gått ut i 100. Vi klarte det bra og utnyttet starten. Vi har gledet oss lenge til denne kampen, og vi ville bare spille som vi har gjort tidligere. Det var nok tungt å være Stabæk-spiller i dag, fortsatte han.

Ohi Omoijuanfo scoret sitt annet mål for sesongen da han reduserte til 1-3, men Stabæk klarte ikke komme tilbake og står med ett fattig poeng etter to seriekamper.

– Ranheim dominerte fra første minutt og fikk seieren. De fortjente den også. I denne serien har man ikke råd til å svikte slik defensivt. Vi må se på hva vi kan forandre, sa Stabæk-trener Toni Ordinas til Eurosport.

Sjokkåpning

Ranheim sjokkåpnet hjemme mot Stabæk. Om lag 30 sekunder tok det før første ball lå i nettet bak Mandé Sayouda. Kaptein for anledningen siden Mads Reginiussen er ute med skade, Kristoffer Løkberg, tuppet ballen i krysset fra 16 meter.

Samme mann la på til 2-0 etter 20 minutter da han utnyttet en svak klarering fra Steinar Strømnes.

I annen omgang bød Ranheim på sambafotball på eget kunstgress. Tønne hælflikket et innlegg tilbake i feltet til Karlsen på fem meter, og på førstetouchet plasserte den høyreiste spissen ballen sikkert i nettet etter 49 minutter.

Kun fire minutter senere viste Ohi Omoijuanfo hvorfor han scoret 17 mål forrige sesong. Daniel Granli tok seg tid og svingte ballen perfekt på hodet til spissen, som fikk forlenget ballen til å dale ned bak Even Barli i Ranheim-målet.

Straffespark

Gleden skulle imidlertid vise seg å bli kortvarig. Øyvind Storflor er en av kun tre spillere i Ranheims med eliteserieerfaring fra før, og den tidligere Rosenborg-helten var rutinert da han slengte seg inn mot en ball i duell med Andreas Hanche-Olsen i feltet. Storflor fikk en tå på ballen, før han gikk i bakken og dommer Tom Harald Hagen pekte sikkert på straffemerket.

Karlsen steg fram slik han gjorde i kvalifiseringskampene mot Sogndal som måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse, og spissen banket ballen med full kraft utakbart for Stabæks keeper.

– Jeg hørte Ohi sa at det skulle komme en chip, og det var nære, men vi får se senere i sesongen. Det kommer flere mål, sa Karlsen om straffesparket.

Det ble kampens siste mål i det som ble en drømmekveld for Ranheim.