Meny

Johnson sier Putin vil bruke fotball-VM på samme måte som Hitler brukte OL

Britenes utenriksminister Boris Johnson mener Russland vil bruke årets fotball-VM på samme måte som Nazi-Tyskland brukte OL i Berlin. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Russland  kommer til å bruke årets fotball-VM på samme måte som Adolf Hitler brukte OL i Berlin i 1936, hevder britenes utenriksminister.

Utenriksminister Boris Johnson dro fram sammenligningen da han snakket i utenrikskomiteen i det britiske Underhuset onsdag.

Johnson sa også at han krever garantier fra Moskva:

– Min utfordring til russiske myndigheter er å vise at de 24.000 britiske billettkjøperne til fotball-VM blir godt behandlet og at deres sikkerhet blir ivaretatt, sa han.

Johnson sa også at Russland valgte å sende et budskap til potensielle avhoppere ved å slå til mot en tidligere russisk spion i Storbritannia som følge av Londons historikk med å stå opp mot Moskvas overgrep.

– Storbritannia har vært rett på sak, og svært standhaftig ved å forsvare våre verdier. Jeg tror det kan være årsaken til at det ble besluttet å utføre denne handlingen i vårt land, sa han.

Populært