Kristoffersen-høring i EFTA-domstolen

Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund er representert i EFTA-domstolen onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund er representert i EFTA-domstolen onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Striden mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund om retten til privat hjelmreklame fortsetter. Onsdag er det høring i EFTA-domstolen i Luxembourg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for høringen er at Oslo tingrett har bedt domstolen om råd før Kristoffersens søksmål mot skiforbundet skal opp til behandling i den norske rettssystemet senere i år, melder VG.

EFTA-domstolen er øverste autoritet i saker om omhandler tolkning av EØS-avtalen. I rettspapirene som ligger til grunn for onsdagens høring er det innhentet synspunkter på saken fra både norske, nederlandske og svenske myndigheter, samt EU-kommisjonen og EFTAs overvåkingsorgan (ESA).

Norges Skiforbund og Kristoffersen har naturlig nok også argumentert for sitt syn.

Den norske og svenske regjeringen går ifølge VG svært langt i å støtte skiforbundet i sine tilsvar.

Henrik Kristoffersen ønsker å inngå en avtale med Red Bull som gir den østerrikske energidrikkprodusenten reklameplass på hjelmen hans. Den plassen har imidlertid Norges Skiforbund allerede solgt til Telenor i en avtale som gjelder samtlige landslagsalpinister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen mener blant annet å ha rett til egne markedsrettigheter og har blant annet pekt på at landslagskollega Aksel Lund Svindal i sin tid inngikk en tilsvarende avtale med Red Bull. Norges Skiforbund har på sin side vist til at Svindal-avtalen ble inngått i en annen situasjon og derfor ikke er sammenlignbar.

Det siste synes EU-kommisjonen å si seg enig i.