Maren Lundby likevel på TV-skjermen i helgen

Maren Lundby dukker opp på NRK-skjermen i helgen etter at rettigheter ble sikret siste liten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Maren Lundby dukker opp på NRK-skjermen i helgen etter at rettigheter ble sikret siste liten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK har sikret seg rettighetene til å vise OL-vinner Maren Lundby og de andre hoppjentene i Romania i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var lenge uklart om det ble sending kom til å sending fra Rasnov.

– Hopprennene i Romania var ikke en del av NRKs rettigheter, men på bakgrunn av Marens fantastiske prestasjoner og en flott sesong som hun kronet med OL-gull, måtte vi gjøre vårt beste for å sikre rettighetene. De er nå i mål, og dermed blir det sending, sier Håkon Grønbech, redaksjonssjef i NRK-sporten til NTB.

Lørdagens renn sendes direkte på NRK 2, mens det går mot en så tettpakket sportssøndag at det er uklart hvor mye av rennet som går live på lineært fjernsyn.

Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm må slåss om TV-tid mot Vasaloppet, verdenscup i alpint og langrenn samt sprint-VM på skøyter.

– Det blir et dilemma på søndag. Det er tettpakket og prestasjonene vil avgjøre. Hopper Maren om seieren i Romania søndag, går avgjørelsen selvfølgelig live, men det blir en løpende vurdering når vi går inn i rennet, sier Grønbech.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men jeg kan berolige alle. Hopprennet går direkte i sin helhet på nett, så det går live for alle som vil se alt, sier redaksjonssjefen.

Vant kvalifiseringen

Maren Lundby leder kvinnenes verdenscup med hele 300 poeng når fem renn gjenstår. Kolbukameratene-hopperen var best i fredagens kvalifisering med 115,3 poeng etter et hopp på 94 meter.

Anna Odine Strøm slo til med fjerdeplass med 107,6 poeng etter et hopp på 93 meter. Silje Opseth var bare nummer 25 med 91,1 poeng og 79 meter. Alle de tre norske deltar i lørdagens renn.

– Det kjentes helt greit. Det ble litt venting mot slutten etter at prøvehopperen ikke fikk på seg skia og jeg måtte gi litt assistanse. Det var litt dårlig glid i sporet, men jeg taklet det bra, sa Lundby til hopplandslagets facebookkonto.

Østerrikske Jacqueline Seifriedsberger ble nummer to, 1,8 poeng bak Lundby, mens Nika Kriznar fra Slovenia ble nummer tre. Verdenscuptoer Katharina Althaus ble bare nummer 11 med 99,6 poeng etter et svakt hopp på 85 meter.