Meny

Haga håper på tremilsbonus

Ragnhild Haga er avslappet foran OL-tremila. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-debuten har allerede vært eventyrlig for Ragnhild Haga. Skulle det bli medalje på tremila, er det ren bonus.

27-åringen fra Holter i Nannestad har allerede to gullmedaljer som uansett blir med i kofferten hjem til Norge. Det er mye mer enn OL-debutanten våget å håpe på da hun satte seg på flyet til Sør-Korea.

Søndag får hun samtidig sjansen til å plusse på ytterligere en medalje på den avsluttende tremila. Det medgir Haga at i så fall blir en solid bonus.

– Ja, det blir det. Jeg skal samtidig ikke si at jeg er fornøyd allerede før jeg går til start, for jeg hadde veldig lyst til å gå denne tremila, og jeg sa jo før mesterskapet at jeg hadde lite lyst til å være reserve, sa hun til NTB da tremilslaget møtte pressen fredag.

Nervene borte

Under VM i Lahti forrige sesong var hun reserve helt fram til nettopp den avsluttende tremila. Der kom muligheten Haga hadde ventet på, og Holter-jenta grep sjansen med begge hender. Fjerdeplassen bak tre lagvenninner ble et forvarsel om den gode sesongen hun nå har bak seg.

– Å få gå fire av seks renn i OL er jeg veldig fornøyd med. To gull er langt over forventet, så søndagen er en bonus, sa Haga.

Lekene i Pyeongchang begynte ikke på langt nær så bra som debutanten hadde håpet. På 15-kilometeren med skibytte ble hun hektet av allerede på klassiskdelen, og hun klarte aldri å ta igjen det tapte.

Deretter har pilene kun pekt én vei.

– Jeg føler det ble mye nerver på den første distansen. Da var det veldig mye nytt og litt skummelt. I tillegg gikk det ikke så bra. Til neste renn følte jeg at jeg fikk litt lavere skuldre, og da gikk det også veldig bra. Siden har det gått seg til, sa Haga.

Nervene har også etter hvert sluppet taket.

– De siste rennene, særlig i forbindelse med stafetten, var jeg overraskende rolig, sa 27-åringen.

Har lært

Godt har det også vært å ha langt mer rutinerte landslagskolleger rundt seg.

– Jeg har lært veldig mye av de andre jentene som har vært med på dette før. De har vist meg rundt, og jeg har diltet etter dem, sier Haga.

Etter at OL-stafetten var unnagjort, har olympiamesteren på 10 kilometer fri teknikk konsentrert seg fullt og helt om forberedelser til søndagens kraftprøve.

– I forrige uke gikk jeg bare skøyting, mens denne uka begynner OL i klassisk. Derfor har jeg terpet på det. Dette er en bra mulighet til å vise at jeg behersker det også, sa hun.

27-åringen legger ikke skjul på at hun er takknemlig for å få sjansen på distansen som avslutter vinterlekene i Sør-Korea. Uansett utfall reiser hun hjem etter sitt livs eventyr som langrennsløper.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært