Meny

Norge på fjerdeplass på skiskytterstafetten

Tiril Eckhoff fikk det tøft på skiskytterstafetten i OL. Foto: AP Photo/Andrew Medichini / NTB scanpix. Foto: Andrew Medichini / AP
Vindkast og bomskudd preget kvinnenes skiskytterstafett i OL, der Norge gikk inn til fjerdeplass. Darja Domratsjeva gikk Hviterussland inn til gull.

Stafetten utviklet seg til å bli av den svært utfordrende sorten som følge av knalltøffe skyteforhold. Det hviterussiske laget taklet vinden best, og Ole Einar Bjørndalens kone Domratsjeva gikk inn til hviterussisk gull etter at laget unngikk strafferunder.

Etter totalt tre strafferunder og tolv ekstraskudd gikk ankerkvinne Marte Olsbu Norge inn til fjerdeplass. Det skilte kun 12 sekunder opp Frankrike på bronseplass, mens Sverige tok sølvet.

Ingen av de tre nasjonene på seierspallen måtte ut i strafferunder.

– Det var veldig mye vind. Når man får to runder føler man seg litt som en syndebukk, men det ble en annerledes stafett. Det var veldig avhengig av forholdene, og jeg tror man må ta det som det er, sa Ingrid Landmark Tandrevold, som måtte ut i to strafferunder, til Eurosport.

Les også: Klæbo var skeptisk før OL: – Helvete var løs

Ingrid Landmark Tandrevold fikk det vanskelig under torsdagens stafett. Foto: Antonio Bat / EPA

Vanskelig forhold

Synnøve Solemdal gikk den første etappen for Norge og sørget for et godt utgangspunkt med god skyting. Hun skjøt fullt på liggende skyting, før hun nøyde seg med ett ekstraskudd på stående og Norge vekslet på tredjeplass da Tiril Eckhoff startet sin etappe.

I tett snødrev og vanskelige skyteforhold klarte Eckhoff seg med ett ekstraskudd på liggende skyting.

Den stående skytingen ble av det svært spesielle slaget. Kraftige vindkast gjorde det svært vanskelig på standplass, og samtlige nasjoner ble stående i lang tid uten å tørre å skyte.

– Den pipa er ikke mye rolig, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre i det vindkastene slo mot Eckhoff.

Les også: 900.000 så Norge vinne OL-lagsprinten

Eckhoff sto lenge

Til slutt bommet den ene etter den andre. Eckhoff måtte ut i én strafferunde etter å ha stått i nærmere et og et halvt minutt på standplass.

– Det er skikkelig drittforhold der ute. Det er bra trening, men det er så kjipt å gjøre det så dårlig i OL, sa Eckhoff til Eurosport etter sin etappe.

En av de mange seerne som reagerte på vindforholdene var den franske skiskytteren Martin Fourcade.

– For en forferdelig konkurranse, skrev han på Twitter.

Les også: Norge mot historisk Sverige-knockout: 34-9 i medaljer

Bom, bom, bom

Eckhoff vekslet med Ingrid Landmark Tandrevold på niendeplass, mens Tandrevold klarte seg med ett ekstraskudd på liggende

På stående skyting gjentok historien seg da nærmest samtlige nasjoner bommet. Tandrevold måtte til slutt ut i to strafferunder og passerte 1.12 bak.

GULL: Darja Domratsjeva gikk Hviterussland inn til OL-gull på skiskytterstafetten. Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP

Hviterussland, Frankrike og Polen var de tre førende nasjonene ut på den siste etappen, og Darja Domratsjeva tok teten etter fullt hus på liggende. Hun gikk ut elleve sekunder foran Frankrike etter skytingen, mens Marte Olsbu skjøt seg inn i medaljekampen med fullt hus etter en superserie.

Bjørndalen hyllet kjæresten

Domratsjeva måtte bruke tre ekstraskudd på stående, men det var nok til å sikre gullet foran Sverige og Frankrike.

– Det var helt vanvittig bra. Helt sinnssykt bra. Jeg hadde aldri trodd hun skulle ta det, sier Ole Einar Bjørndalen, som er gift med Domratsjeva, til VG.

Olsbu jaktet bronseplass på sisterunden, men måtte gi tapt etter tre ekstraskudd på stående.

Populært