Kalla om å få gå lagsprinten: – Superstolt

Charlotte Kalla og Stina Nilsson utgjør det svenske laget til onsdagens sprintstafett i OL.
Charlotte Kalla og Stina Nilsson utgjør det svenske laget til onsdagens sprintstafett i OL. Foto: Anders Wiklund/tt / NTB scanpix

Charlotte Kalla gleder seg stort til lagsprinten i OL. Hun er sikker på svensk gull om det blir ren spurtduell mellom Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige er den største favoritten onsdag, men Norge med Falla og Marit Bjørgen vil gi de blågule kamp om det edleste metallet.

– Jeg er kjempeglad for å få denne sjansen, og jeg er superstolt over å ha blitt spurt om å gå sammen med Stina, sier Kalla.

30-åringen innledet OL med en klar seier på skiathlonen. Senere har hun tatt sølv på 10-kilometeren og stafett.

Det er Norge som har dominert lagsprinten i mesterskap de siste årene. I Sotsji-OL gikk Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg inn til gull, mens Falla og Heidi Weng i fjor ble verdensmestere sammen i Lahti.

Trygg

Kalla er likevel overbevist om at Sverige tar hjem OL-gullet om det blir en spurtavgjørende duell mellom Nilsson og Falla på oppløpet onsdag. Med andre ord en reprise fra det individuelle sprintrennet.

– Jeg ville ikke møtt Stina i en spurt, sier Kalla.

– Kommer du til å føle deg trygg om at det blir Nilsson og Falla på oppløpet?

– Ja, det kommer jeg til å gjøre. Hvis det er Stina og Maiken, da kommer jeg til å ta det rolig.

Ironi

Norges landslagstrener på kvinnesiden, Roar Hjelmeset, tar den svenske selvsikkerheten med en stor dose ironi.

– Jo, men det kan nok hende Charlotte har rett. Så da kan de jo bare ta det rolig på den siste etappen. Da går det kanskje bra for Sverige.

– Jeg tror Maiken er en av dem Stina fryktet aller mest når hun går gjennom startlista. Men Stina har vært veldig bra hittil, og hun ga alt hun hadde i stafetten da hun hang med Marit Bjørgen over fem kilometer, sier Hjelmeset.

Personvernpolicy