Meny

Ljøkelsøy om norsk laggull: – Sterkt og fortjent

Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann André Forfang og Andreas Stjernen gjorde jobben for Norge i OL mandag. Det ble gull på den norske kvartetten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere topphopper Roar Ljøkelsøy, nå assistenttrener på det tyske landslaget, mener det var fullt fortjent at Norge sikret gullet i lagkonkurransen i OL.

Tyskland tok sølv, Polen bronse. Men ingen kunne gjøre noe med Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson. Kvartetten var til slutt 22,8 poeng foran tyskerne.

– Det var sterkt av alle de norske hopperne. De var best i dag, så det er rett og slett et fortjent gull. De har vært best som lag hele veien, sier Roar Ljøkelsøy til NTB.

Han hadde håp om at Tyskland kunne knipe gullet, men måtte innse at Norge sikret det edleste metallet etter en sterk finaleomgang.

– Det var en spennende konkurranse. Og suverene forhold i bakken, sier 41-åringen.

Ljøkelsøy, som selv har OL-bronse i laghopp med Norge på CV-en, mener Alexander Stöckl og co. har gjort en god jobb denne sesongen.

– De har gjort en kjempejobb siden i fjor. Da hadde det norske laget en litt tung sesong, men de fikk så vidt snudd det mot slutten, sier han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært