Slik skal Svindal sikre nytt Sverige-VM

Kjetil Jansrud (i midten) og Aksel Lund Svindal sammen med IOC-president Thomas Bach etter super G-rennet i OL torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kjetil Jansrud (i midten) og Aksel Lund Svindal sammen med IOC-president Thomas Bach etter super G-rennet i OL torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aksel Lund Svindal (35) har oppskriften på hvordan han skal forlenge karrieren. Det vil sannsynligvis bety et ganske langt hvileopphold etter denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fredagens femteplass i super G-rennet i OL, ville ikke Svindal si noe definitivt om karrieren videre. Han tok alle mulige forbehold da han svarte på spørsmål.

Men han åpnet for at en timeout på vårparten kan gi bedre orden på det vonde kneet. Det gjorde at han i starten av denne renn-sesongen bare fikk trent ti prosent av det han ønsket.

– Det får vi ta når den tiden kommer. Jeg aner ikke nå. Jeg har lyst til å kjøre på ski, og det er kneet som avgjør det, sier Svindal.

– Hva kan du gjøre med kneet så du er bedre rustet til neste sesongen?

– Gi det ro sannsynligvis, men dette er igjen plan jeg har lagt her. Her er det sannsynligvis noen som har peiling på ortopedi og slikt.

Alpinistenes lege Marc Jacob Strauss har jobbet tett på Svindal. – Han er den perfekte pasient og gjør det han skal og mer til, sier Strauss til NTB.

Kjetil Jansrud tok bronsen bak Matthias Mayer (Østerrike) og sveitseren Beat Feuz.

– Dette var ikke bra nok. Jeg hadde ikke den flyten du må ha være med helt der oppe, sier Svindal om sitt løp.

Han vant gull i utfor et døgn tidligere, men ville ikke skylde på all viraken i etterkant av det for det som skjedde i super G.

VM neste år går i Åre i Sverige. Der har Svindal en VM-tittel fra tidligere. Lørdag reiser han hjem fra Sør-Korea og gjør seg klar til sesongens tre siste verdenscuphelger. En av disse går i Kvitfjell.

I pressesonen etter super G-rennet var det lite som tydet på at Svindal legger opp etter denne sesongen. Han kom stadig tilbake til at han gjerne vil kjøre mer på ski.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært