Falla gledet seg mest på Nilssons vegne

<p>Maiken Caspersen Falla er stolt over å ha tatt medalje på sprinten i to strake OL. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix</p>
Maiken Caspersen Falla er stolt over å ha tatt medalje på sprinten i to strake OL. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla (27) fikk klump i halsen av den svenske nasjonalsangen da hun fikk utdelt OL-sølvet sitt i Pyeongchang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mens Falla, som vant OL-gull på sprinten i Sotsji for fire år siden, holdt seg rolig på scenen, var det en annen langrennsjente som flommet over av tårer og følelser.

Stina Nilsson gråt gledestårer over at hun endelig lyktes i å vinne et OL-gull. Og det rørte konkurrenten Falla.

– Jeg har ikke sett henne slik før. Jeg blir litt rørt på hennes vegne. Når jeg ser så mange tårer og … ja, jeg er mer sånn at jeg blir veldig rørt på andres vegne. Å stå der med klump i halsen og høre på den svenske nasjonalsangen, det var litt rart, smilte Falla.

– Det er enormt stort, og jeg har jo stått der selv og vet hvordan det er. Det er bare å glede seg på svenskenes og Stinas vegne i dag, sa den norske sølvvinneren.

Stolt

Falla måtte ta til takke med annenplassen bak erkerivalen på tirsdagens OL-sprint. Det så hun absolutt ikke som noe nederlag.

– Nei, jeg synes ikke sølv er noe nederlag. Det er utrolig mange som er med å slåss om disse medaljene. Og en OL-medalje henger høyt uansett, sa Falla til NTB.

– Det å kunne stå her med sølv fire år etter å ha tatt et OL-gull … man blir jo veldig rørt og stolt. Målet har hele sesongen vært å ta en medalje. Jeg er veldig fornøyd med å ende opp med sølv. Det er ikke så mange som tar medalje i to OL på rad, fortsatte Gjerdrum-løperen.

Svenskekritikk

Den svensk-norske langrennskampen er ofte bitter, og tidligere har Falla fått reaksjoner og meldinger fra Sverige i forbindelse med dueller mellom henne og Nilsson. Det var ikke tilfellet denne gangen, men Falla klarte ikke å la være å komme med et stikk til svenskene.

– Det jeg har reagert litt på er at svenskene liksom skal hovere litt og fryde seg over at det går dårlig med nordmennene, mens vi gleder oss litt mer på svenskenes vegne når de gjør det bra, svarte Falla på spørsmål fra en svensk journalist.

– Men dere får bare holde på og kose dere med å hovere. Vi takler det, vi, gliste hun med sølvmedaljen skinnende rundt halsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært