Norge skjøt seg bort på skiskyttersprinten

De norske skiskyttergutta skjøt seg bort på OL-sprinten i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
De norske skiskyttergutta skjøt seg bort på OL-sprinten i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erlend Bjøntegaard sier nervene kan ha lurt ham da han skjøt seg bort fra en OL-medalje på sprinten søndag. Han ble nummer fem i rennet Arnd Peiffer vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som var forventet å skulle bli en duell mellom Johannes Thingnes Bø og franske Martin Fourcade, endte i stedet med tysk OL-gull til Arnd Peiffer. Men OL-debutant Erlend Bjøntegaard var en stund med å kjempe om edelt OL-metall.

– Jeg var nervøs, og tenkte jeg måtte gå på før nervene og tankene tok meg. Og det gjorde de kanskje også, sa OL-debutanten til Eurosport etter at han gikk inn til 5.-plass på OL-sprinten søndag.

En etter en skjøt de øvrige norske seg ut av medaljekampen. Men Bjøntegaard viste stor ro på standplass og skjøt fullt hus på liggende. Han var i høyeste grad med i kampen om medalje helt til han bommet to ganger på stående.

Bjøntegaard endte 17,4 sekund bak vinneren Peiffer. Dermed er nordmannen på skuddhold til en medalje i mandagens jaktstart.

– Jeg skjønte jeg hadde gått fort, og det begynner å gå opp for meg hvor nær jeg var en OL-medalje. Det er litt rare følelser akkurat nå.

Skjøt feilfritt

Peiffer skjøt feilfritt i det sørkoreanske ruskeværet og vant 4,4 sekunder foran tsjekkiske Michal Krcmar og 7,7 foran italienske Dominik Windisch.

– Jeg er overrasket, for jeg var ikke en av favorittene, sa den tyske vinneren til Eurosport etter seiersløpet.

– Jeg har bare to pallplasser denne sesongen, så jeg er overrasket, sa Peiffer videre og innrømmet at han var nervøs før stående skyting.

Ruskevær

De norske medaljehåpene taklet ikke det sørkoreanske ruskeværet. Emil Hegle Svendsen, som gikk først ut av de norske, måtte tåle to bom. Han hadde fire treff på liggende før vinden tok det femte. Dermed måtte 32-åringen ut i en strafferunde etter første skyting. Også på stående skyting ble det en bom. Han endte 45 sekunder bak Peiffer, som holdt til 18.-plass.

– Jeg hadde en middels dag i sporet, og to bom. Det er ikke helt håpløst utgangspunkt før jaktstarten, sa den norske veteranen som la til at han har slitt med å finne skyteformen før OL.

– Jeg har rotet litt på trening og ikke funnet godfølelsen på skytingen. Jeg hadde nesten forventet en eller to bom i dag, sa Svendsen til Eurosport.

Sviktet på standplass

– Vi hadde gode ski, det var på standplass vi sviktet i dag, sa Tarjei Bø (29). Også han måtte ut i to strafferunder, begge etter liggende skyting. Han gikk i mål på 13.-plass, 33,8 sekunder bak den tyske vinneren.

– Det gjelder det å få ned flere blinker. Vi har alle muligheter i morgen (jaktstarten), sa storebror Bø.

Favorittene Johannes Thingnes Bø og franske Martin Fourcade bommet begge tre ganger på liggende skyting. Men nordmannen også bommet en gang på stående, plaffet franskmannen ned samtlige blinker der.

Lillebror Bø endte på 31.-plass, 1.12,7 bak Peiffer. Fourcade endte 22,1 sekund bak vinneren. Det ga 8.-plass.

– Rotete

– Det var ingen god dag. Det ble et litt rotete løp, jeg ville nok litt for mye, sa Johannes Thingnes Bø og skyldte ikke på noe annet enn seg selv etter det skuffende løpet.

– Jeg har ingenting å skylde på. Det kan hende det blåste litt da jeg skjøt, men det er i så fall bare uoppmerksomt av meg. Det er et dårlig utgangspunkt før jaktstarten, men jeg skal gi det en sjanse, sa han.

Kraftig vind førte til at det helt til det siste var usikkert om sprinten kunne gjennomføres. Da den startet hadde det meste av vinden løyet, men det kom noen vindkuler som kunne gjøre livet surt for utøverne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært