Meny

Russisk seier da Gjerdalens Marcialonga-rekke røk

Tord Asle Gjerdalen klarte ikke vinne Marcialonga for fjerde gang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tord Asle Gjerdalen maktet ikke å ta sin fjerde strake seier i Marcialonga. Ilja Tsjernousov hadde mest krefter på oppløpet og tok en overraskende seier.

Norske Tore Bjørseth Berdal så ut til å ha et lite grep om seieren da han tok teten inn på de siste hundre meterne i Cavalese, men han måtte nøye seg med en meget sterk andreplass.

Morten Eide Pedersen endte akkurat som i 2017-utgaven av Marcialonga på tredjeplass.

Tord Asle Gjerdalen, som har vært sterkest i den siste tøffe bakken opp til Cavalese de tre siste årene, var igjen med i tetkampen. Han endte på fjerdeplass søndag.

Andreas Nygaard ble femtemann, mens evigunge Anders Aukland gikk inn til en sterk sjetteplass.

Tøff og tett avslutning

Fire løpere kom sammen inn i Cavalese og skulle gjøre opp om seieren. Eide Pedersen ledet an, mens Gjerdalen lå på hjul. De siste tre årenes vinner forsøkte å ta teten flere ganger, men kom seg ikke forbi.

Det gjorde derimot Berdal, som fikk følge av Tsjernousov inn på oppløpet. Der var russeren sterkest. Det er første gang siden 2011 at ikke en nordmann står øverst på pallen i Marcialonga.

Tsjernousov ble klokket i mål til tiden 2.48.08 etter 70 kilometer tøffe kilometer. Det var løyperekord. Russeren får for øvrig ikke lov til å stille i OL i Pyeongchang som følge av avsløringene rundt det russiske dopingprogrammet.

Norgren tilbake på toppen

Britta Johansson Norgren vant kvinneklassen etter en rivende spurt med Katerina Smutna. Johansson kopierte dermed seieren fra 2016 og fikk revansje for spurtnederlaget mot Smutna for ett år siden. Svenske Lina Korsgren var tredje beste jente.

Best av de norske på kvinnesiden ble U23-landslagsløper Silje Øyre Slind. Hun gikk inn til fjerdeplass, slått med litt over sju minutter av Johansson Norgren. Ingeborg Dahl ble nummer ti.

Populært