Meny

Voldsomt regnvær truer hoppuka

Alexander Stöckl håper Riedelsporet i Bergiselbakken holder unna de voldsomme regnmengdene som er varslet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Det skal bøtte ned over Innsbruck både onsdag og torsdag. – Det finnes en grense for hvor mye regn sporet tåler, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Ifølge Yr blir det rimelig vått under det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Onsdag (kvalifisering) er det meldt 19 millimeter nedbør, mens det torsdag (renndag) er varslet 24.

– Riedelsporet er kjent for å tåle mye vann, men det finnes en grense for hvor mye regn sporet tåler før vannet ikke renner vekk. Det er meldt mye regn, men vi får se. Så lenge vannet ikke står på hoppkanten, er det ikke noe problem. Jeg tror ikke regn stopper rennet, sier Stöckl.

Han har gitt følgende klare beskjed til hoppgutta:

– Det er viktig at de skifter dress mellom omgangene. Regn gjør dressene tyngre, og det kan påvirke resultatet, påpeker østerrikeren.

Stöckl gjentok tirsdag kveld at han ikke er aktuell som østerriksk landslagssjef dersom Heinz Kuttin må gå.

– Jeg har ikke hørt noen verdens ting. Og jeg sikker på at ingen kommer til å få spørsmål om det nå. Det er feil tidspunkt. Trenerteamet og utøverne må få ro til å trene fram til OL, sier Stöckl.

– Hvor lang karantenetid har du dersom du bryter kontrakten med Norge?

– Hva betyr karantenetid? Jeg tror ikke jeg har noe med karantenetid i min kontrakt.

– Hva skjer om du går?

– Jeg vet ikke, men det har jeg ikke tenkt å gjøre, sier Stöckl og gjentar lovnaden om at han forblir norsk trener.

Han tok en liten pause fra hopperne og spiste middag med samboeren Ina Bergmann og venner i Innsbruck tirsdag kveld.

Populært