Krogh sjanseløs da Ustjugov kom med et solid skremmeskudd

Finn-Hågen Krogh var ikke i nærheten av en pallplass under lørdagens sprintfinale i Tour de Ski-åpningen i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Finn-Hågen Krogh var ikke i nærheten av en pallplass under lørdagens sprintfinale i Tour de Ski-åpningen i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sergej Ustjugov fikk en perfekt start på sitt tittelforsvar i Tour de Ski. Russeren knuste rivalene i lørdagens sprintfinale. Finn-Hågen Krogh ble nummer fem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen tvil om at Ustjugov har skumle hensikter også i årets tour. Han trøkket til på flatene og holdt unna. Til slutt ble toer og regjerende sprintverdensmester Federico Pellegrino slått med ett sekund, mens franske Lucas Chanavat ble satt på plass med 2,76 sekunder.

Med andre ord et ordentlig skremmeskudd fra Ustjugov. Han har allerede skaffet seg en solid luke på Martin Johnsrud Sundby. Norges største sammenlagthåp røk ut allerede i prologen lørdag.

Krogh fikk det for tøft i sprintfinalen, og det ble tidlig klart at han var sjanseløs på en pallplass. Finnmarkingen var nest sist i mål og var 14,39 sekunder bak vinnertiden.

Klønete av Halfvarsson

I kvartfinalen overbeviste Krogh og Emil Iversen med hver sin heatseier. Begge to demonstrerte stor rutine på vei inn og på selve oppløpet.

Det samme kan ikke sies om Calle Halfvarsson. På klønete vis gikk svensken på trynet i den sveitsiske nysnøen i Lenzerheide. Episoden skjedde i Kroghs kvartfinaleheat.

Iversen fikk ikke en like morsom semifinale. Der stemte det ikke for trønderen, som gled over målstreken som sistemann. Krogh tok seg derimot videre til finalen som en såkalt «lucky loser».

Sindre Bjørnestad Skar måtte se sprinten være over etter kvartfinalen. Der ble han nummer fire i sitt heat.

Skuffende

Hele fem av Norges åtte Tour de Ski-deltakere på herresiden røk ut allerede i prologen. Sundby på 35.-plass var 39 hundredels sekund fra å ta seg videre.

– Dette var en strek i regningen. Jeg taper for mange sekunder i sammendraget til at det skal være noe stort smil om munnen i dag. Jeg får bare konkludere med at touren starter i morgen for min del, og så får vi ta det derfra, sa Sundby i pressesonen etter løpet.

Åpningsdagen i Lenzerheide var også tidlig over for Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Niklas Dyrhaug. Kvartetten endte på henholdsvis 51.-, 59.-, 61.- og 63.-plass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden